Rusya-Ukrayna gerginliği tırmanıyor: Putin uygun gördüğü sürece kalacak!

Rusya ile Ukrayna arasında gerginlik tırmanıyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un yaptığı son dakika açıklamasına göre Ukrayna sınırında bulunan Rus askeri birlikleri Putin uygun gördüğü sürece kalacak.

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas bölgesinde sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana çatışmalar devam ediyor.

Amerika'nın da işin içine girerek Ukrayna'yı desteklediği gerginlikte Rusya'nın askeri birliklerinin Ukrayna sınırlarında ne zamana kadar kalacağı konusunda açıklama geldi. 

"PUTİN UYGUN GÖRDÜĞÜ SÜRECE KALACAK"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus askeri birliklerinin Ukrayna sınırındaki Rusya topraklarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uygun gördüğü sürece kalacağını söyledi.

Ukrayna sınırında Rus ordusuna ait kaç birliğin, ne zamana kadar kalacağına ilişkin bir soruyu cevaplayan Peskov, buna Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ve askeri yönetimin karar vereceğini bildirdi.

Peskov, "Rusya Silahlı Kuvvetleri, Rusya topraklarında gereken ve uygun olan yerde bulunuyor ve başkomutanımız ve askeri yöneticilerimiz tarafından uygun görüldüğü sürece orada kalacaklar." ifadelerini kullandı.


UKRAYNA- RUSYA SINIRINDA GERGİNLİK 

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin askeri tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına birlik sevkiyatı yaptığını açıklamıştı.

Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırından çekilecek mi? Kremlin'den son dakika açıklaması
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın kendi toprakları içinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettirdiğini ve bunun hiç kimse için tehdit içermediğini ifade etmişti.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde, sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana çatışmalar devam ediyor.

 

Rusya-Ukrayna gerginliği tırmanıyor: Putin uygun gördüğü sürece kalacak! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Kremlin Putin rusya-ukrayna
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.