Rusya, Türkiye'ye uçuşları başlatıyor

Nisan ayından bu yana Türkiye'ye uçuş yasağı uygulayan Rusya'dan beklenen haber geldi. Rusya, Türkiye'ye tüm uçuşların 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatılması kararı aldı.

Rusya, Türkiye'ye tüm uçuşların 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatılması kararı aldı.

Koronavirüs salgınındaki artan vaka sayıları nedeniyle 15 Nisan'da Türkiye'ye uçuş yasağı getiren Rusya, ilk önce 1 haziran olan yasak bitim tarihini 21 Haziran'a uzatmıştı. Rusya'nın Türkiye'ye uçuş yasağını uzatma ihtimali Türk turizm sektörünü endişelendirirken, Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi.

16 ve 17 Haziran'da Antalya'yı ziyaret ederek yetkililerden Covid-19 önlemleri hakkında bilgi alan Rusya, 15 Haziran'da başlayan Türkiye'ye uçuş yasağının sona erdirilmesi ve tüm uçuşların 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatılması kararı aldı.

RUS HEYETİN TÜRKİYE ZİYARETİNDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKTI

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, video konferans yöntemiyle Moskova’da yaptığı basın toplantısında, uçuşların tekrar başlamasına yönelik Rus heyetin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin sona erdiğini duyurdu.  Türk yetkililerin, Covid-19 salgınına yönelik tedbirlerin uygulanmasıyla ilgili bir rehber hazırladığını söyleyen Golikova, "Rus heyetinin değerlendirmesine göre, Türkiye’de maske kullanımına dikkat edilirken, kontroller organize bir şekilde yapılıyor. Gerekli maske ve hijyen malzemeleri de bulunuyor." dedi.

Türkiye’deki turizm tesislerinde çalışanlara yönelik aşılama sürecinin de başarıyla yürütüldüğüne işaret eden Golikova, "Yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkiye’ye tüm uçuşların 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatılması kararı alındı." diye konuştu.

Rusya Türkiye’nin yanı sıra ABD, Belçika, Bulgaristan, Ürdün, İrlanda ve İtalya ile de uçuşların tekrar başlatılmasını onayladı.

 

 

Rusya, Türkiye'ye uçuşları başlatıyor ile ilgili etiketler Rusya Türkiye uçuşlar başlıyor uçuş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.