Rusya şokta! Başbakan koronaya yakalandı... Vakalar rekor kırdı... Asker sokağa iniyor...

Koronavirüs salgınına birçok ülkeden çok sonra yakalanan Rusya'dan üst üste kötü haberler geliyor. Geçtiğimiz günlerde rekor denecek sayıda günlük vaka sayısına ulaşan Rusya bugün rekorunu 7 binin üzerine taşıdı. Başbakan Mişustin'in de koronaya yakalandığının açıklandığı ülkede, 1 Mayıs itibariyle başlayacak 10 günlük tatil sürecinde sokaklarda denetimi askerlerin sağlayacağı belirtildi.

Habertürk'te Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu'na Moskova'dan katılan Maria Gladkikh, Rusya'nın akşam gelen kara haberle sarsıldığını belirtti. 

Bu kara haber Başbakan Mişustin'in koronavirüse yakalanmasıydı. Gladkikh gelişmeyi aktarırken önce Devlet Başkanı Putin'in pandemi döneminde gerçekleştirdiği hastane ziyaretini hatırlattı. Ziyaret sırasında kendisine eşlik eden başhekimin koronavirüs testinin pozitif olduğununun anlaşılmasının ardından Putin'i sadece evinde gördüklerini belirten Maria Gladkikh, ülke yönetiminin ise o tarihten bu yana Mişustin tarafından yürütüldüğünü kaydetti. 

Başbakanın hastalığı metroda kapmış olamayacağının altını çizen Gladkikh, Mişustin'in virüsü nerede kaptığının merak konusu olduğunu vurguladı. Bu nedenle de Rusya'da üst düzey herkese yeniden test yapıldığını söyledi. 

Rusya şokta! Başbakan koronaya yakalandı... Vakalar rekor kırdı... Asker sokağa iniyor...

Ülkedeki genel tabloya ilişkin de bilgiler veren Gladkikh, Rusya'nın pandemi başladığından bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaştığını ifade etti. Son 24 saatte 7 binin üzerinde yeni vaka tespit edildiğini belirten Gladkikh, toplam vaka sayısının ise 100 bini geçtiğini vurguladı. Ülkede bin 73 kişinin de korona nedeniyle öldüğünü belirtti. 

Maria Gladkikh, asıl sorunun ise 1 Mayıs itibariyle başlayacak mayıs tatili dolayısı ile yaşanacağını söyledi. Bu tatil sırasında insanların şehir dışına akın ettiğini, mangal kültürü bulunduğunun altını çizen Gladkikh, halkın tatil sürecinde evde kalmasını sağlamak için yeni tedbirler alındığını kaydetti ve özellikle Moskova'da sokakları askerlerin kontrol edeceğini ifade etti. 

Rusya şokta! Başbakan koronaya yakalandı... Vakalar rekor kırdı... Asker sokağa iniyor... ile ilgili etiketler Koronavirüs Rusya asker Moskova Mişuskin Başbakan vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.