Rusya Savunma Bakanlığı: Polonya'ya düşen füzeler Ukrayna'ya ait S-300 füzeleri

Rusya Savunma Bakanlığı Polonya'ya düşen füzelerin Ukrayna'ya ait S-300 füzeleri olduğunu duyurdu. Açıklamada yüksek hassasiyetli füzelerin sadece Ukrayna'yı hedef aldığı bildirildi.

Polonya'ya düşen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan füzelerin kime ait olduğu tartışma konusu olmaya devam ediyor. Dünyanın diken üstünde olmasına neden olay olay sonrası NATO acil toplantıya çağrılırken Polonya NATO anlaşmasının 4. maddesinin devreye girmesini istiyor.

Polonya'ya düşen füzelerin kime ait olduğu ile ilgili ilk çıkan iddialar Rusya'ya ait olduğu yönündeydi. Ancak ABD'den gelen ilk açıklamalar füzelerin Ukrayna'ya ait olduğunu ortaya koydu. Rusya ise olay sonrası füzelerin kendilerine ait olmadığını duyurmuştu.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı son açıklamada füzelerin Ukrayna hava savunma sistemine ait olduğunu duyurdu. Moskova yönetimi, "Polonya'da düşen füze parçaları Ukrayna'nın S-300'üne ait" dedi. Açıklamada "Yüksek hasassiyetli füzeler sadece Ukrayna'yı hedef aldı, bu hedefler Polonya sınırına en az 35 km uzaklıktaydı" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne, kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Bunun ardından Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi acil toplanmış ve "askeri birliklerin savaşa hazır olma durumunun artırılmasına" karar verilmişti.

Birçok NATO ülkesi gelişmenin kaygı verici olduğu yönünde açıklamalar yapmış, olayın tüm boyutlarının incelenmesi ve pek çok ayrıntının açığa kavuşturulması gerektiğini belirtmişti.

Ukrayna Rusya'yı suçlarken, Rusya iddiaları reddetmişti.

ABD Başkanı Biden ise bir gazetecinin, "Füzenin Rusya'dan fırlatıldığını söylemek için çok mu erken?" sorusuna, "Elimizdeki ilk veriler bu sonucu vermiyor. Soruşturma tamamlanana kadar net bir şey söyleyemem ancak füzenin Rusya'dan fırlatılmış olma ihtimali düşük görünüyor." yanıtını vermişti.

Rusya Savunma Bakanlığı: Polonya'ya düşen füzeler Ukrayna'ya ait S-300 füzeleri ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna füze Polonya
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.