Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı: Hersov kentinde kontrolü ele geçirdiler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yeni bir gelişme yaşandı. Hersov kenti Rusların kontrolüne geçti. Rus askerlerinin buradan Odessa'ya ilerlemesi bekleniyor. Rusya'nın Odessa'yı da alması durumunda Ukrayna'nın Karadeniz'e çıkışı tamamen kesilecek.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ediyor. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna'nın Herson kenti ele geçirildi.

Operasyon sırasında Ukrayna'nın toplam bin 502 askeri altyapı tesisi devre dışı bırakıldı.

Rus ordusunun buradan Odessa'ya ilerlemesi bekleniyor. Odessa da düşerse, Ukrayna'nın Karadeniz'e çıkışını tamamen kesilmiş olacak.

BELARUS'TAN YENİ KARAR

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna sınırındaki askeri birliklerinin büyüklüğünü iki katına çıkarmaya karar verdiklerini açıkladı. Ülkesinin güvenlik konseyinde konuşan Lukaşenko, "Üst düzeyde eğitilmiş birlikler Belarus'a karşı herhangi bir askeri operasyon yapılmasını engellemek için bölgeye gönderilecek" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı: Hersov kentinde kontrolü ele geçirdiler ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna hersov işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.