Rusya S-300V4 füze sistemini denedi!

Rusya, Pantsir-S1 hava savunma sistemlerinin SİHA'lar tarafından vurulmasından sonra, taktik balistik füze sistemi S-300’leri modernize etti. Denemesi yapılan yeni S-300V4 füze sistemi SİHA'lara karşı çaresiz kalan ülkelere umut olacak mı? İşte yeni S300V4 füze sisteminin görüntüleri.

Rusya ile ABD arasında Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması'nın (START-3) uzatılması pazarlıkları sürerken Putin balistik ve nükleer füze saldırılarına karşı hazırlıklı olduklarını söyledi.

TATBİKATTA DENEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı S-300 hava savunma sistemlerinin geliştirilerek balistik füze saldırılarına hazırlıklı hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık, Kafkas-2020 Uluslararası Askeri Tatbikatı sırasında test edildiği ifade edilen S-300 füze savunma sistemlerinin gelişmiş versiyonu olan S-300V4’ün görüntülerini yayınladı. Bakanlık, S-300V4’ün yanı sıra Buk-M3 ve Tor-M2 füze savunma sistemleri ile tatbikat yapıldığını açıkladı.

Kapustin Yar Eğitim Alanı’nda yapılan tatbikatta hipersonik ve balistik füze saldırıları senaryoya göre püskürtülürken Typhoon Hava Savunma zırhlı aracı ve hava saldırılarına omuzdan atılarak kullanılan Verba tipi silahlarla da hafif hava saldırıları önlendi.

S-300'LERİN GELİŞTİRİLMİŞ HALİ

Geçtiğimiz Eylül ayında Rus askeri uzmanlar S-300 Hava Savunma Sistemleri’nin gelişmiş versiyonu olan S-300V4’ün hipersonik hıza sahip ve 400 km mesafedeki modern ve gelecekteki hava-uzay saldırı araçlarının tamamını imha edebileceğini savundu. Bu füze sisteminin önemli askeri tesislerin, birliklerin ve idari-endüstriyel merkezlerin her türlü uçakların, helikopterlerin, kruz füzelerinin, diğer aerodinamik hava saldırı araçlarının, taktik balistik füzelerin saldırılarına karşı koruma sağlamak amacıyla geliştirildiğini ifade edilmişti. (İHA)

 

Rusya S-300V4 füze sistemini denedi! ile ilgili etiketler Rusya deneme SİHA s-300 hava suvunma füze sistemi atış pantsie-s1

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.