Sosyal medya uygulamalarına yasak getirildi! Kullandıkları takdirde suçlu sayılacaklar

Rusya Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi sosyal medya platformlarının kurucusu Meta'yı ayrımcılıkla suçlayarak uygulamaların kullanımına yasak getirdi.

Rusya kendi ülkesinde Facebook, WhatsApp ve Instagram gibi popüler sosyal medya uygulamaları kullanımına yasak getirdi. Hatta bu uygulamaları kullanmak suç sayılacak.

Rusya, popüler sosyal medya uygulamalarının ana şirketi Meta'yı aşırılık yanlısı ve terör örgütleri listesine ekledi.

Mart ayında Rusya'nın teknoloji düzenleyicisi, Facebook'u "ayrımcılıkla" suçlayarak ve sosyal medya platformunun Sputnik ve Russia Today gibi hükümet destekli haber kuruluşlarına kullanıcı erişimini kısıtladığını söyleyerek Facebook'a erişimi engellemişti. Daha sonra Rusya'nın resmi haber ajansı Tass'ın bildirdiğine göre, Rusya Başsavcılığı Meta'nın yasalara göre "aşırılıkçı bir örgüt" olarak etiketlenmesini talep etmişti.

Sosyal medya uygulamalarına yasak getirildi! Kullandıkları takdirde suçlu sayılacaklar

Reuters'in Tass'a dayandırdığı haberine göre, Moskova'daki bir mahkeme Meta'nın Rusya'da "aşırılıkçı faaliyetlerden" suçlu bulunmasının ardından temyizini reddetti.

Meta'nın Ukrayna ve Polonya gibi belirli ülkelerdeki kullanıcıların Rusya'ya karşı şiddet çağrısında bulunan gönderilerine izin verildiği iddia ediliyordu.

Karar, WhatsApp ve Instagram dahil olmak üzere Meta tarafından sağlanan tüm hizmetlerin ülkede kesileceği ve Rusların bu platformlara erişimini kaybedeceği anlamına geliyor. Ayrıca bu platformların kullanılması suç teşkil edecek.

Sosyal medya uygulamalarına yasak getirildi! Kullandıkları takdirde suçlu sayılacaklar ile ilgili etiketler Rusya Facebook WhatsApp Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.