Rusya, kayıplarını saklıyor mu? Ukrayna, esir Rus askerleri için site açtı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 5. gününde, çeşitli şehirlerde çatışmalar sürüyor. Ukrayna kaynaklarının iddialarına göre, Ruslar kayıp ve esir alınan asker sayısını saklıyor. İddialara göre, 3 günde 4 bin 379 Rus askeri öldü. Bunlardan bin 619 kişinin kimliği belirlemedi, 789 Rus askeri de esir alındı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, esirlerin video ve fotoğraflarını yayınlayarak, ailelerine ulaşmak için bir site açtığını açıkladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile Ukrayna'ya giren Rus askerleri, Kiev'e doğru ilerleyişlerini sürdürüyor.

UKRAYNA, SİHA'LAR İLE AĞIR KAYIPLAR VERDİRİYOR

Uluslararası bağımsız gözlemcilere göre, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınları ile çeşitli şehirlerde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Ukrayna askeri yetkililerinin, insansız silahlı hava araçları ile Rus askerlerinin bulunduğu konvoylara saldırarak ağır kayıplar verdiği öne sürülüyor

.Rusya, kayıplarını saklıyor mu? Ukrayna, esir Rus askerleri için site açtı!

 


RUSYA ÖLEN ASKER SAYISINI SAKLIYOR

Öte yandan Ukrayna hükümet kaynaklarının son açıklamalarındaki iddialarına göre, Ruslar meydana gelen çatışma ve saldırılarda yaşamını yitiren ve esir alınan asker sayısını saklıyor.

Halkın tepkisinden çekinen Putin'in yetkililere, ölen askerlerin haberinin yapılmaması talimatı verdiği iddia edildi. 

Bu nedenle de Rusya'nın resmî devlet televizyonu, "Ukrayna da asker ölümümüz yok!"şeklinde yayınlar yapıyor.

İddialara göre, işgalde 3 günde 4 bin 379 Rus askeri öldü. Bunlardan bin 619'u bomba ve mermiler ile tanınmayacak hale geldikleri için kimlikleri belirlenemedi. Çeşitli yerlerde ise 789 Rus askeri esir alındı.

 

UKRAYNA ESİR ALINAN RUS ASKERLERİ İÇİN SİTE AÇTI

Ukrayna kaynakları, esir alınan Rus askerleri için İçişleri Bakanlığı'nın bir site açtığını açıkladı.

Rusya, kayıplarını saklıyor mu? Ukrayna, esir Rus askerleri için site açtı! - Resim : 2

Bakanlık yetkililerinin, esir alınan Rus askerlerinin video ve fotoğrafları ile kimliklerini yayınlayarak ailelerine ulaşmak istediği, bunun için de başvuru formu oluşturulduğu belirtiliyor.

Ukrayna'nın açtığı bu sitenin,Rus bilgisayar korsanları tarafından çökertilmek istendiği de iddia ediliyor.

Rusya, kayıplarını saklıyor mu? Ukrayna, esir Rus askerleri için site açtı! - Resim : 3


RUS ASKERİ DİREĞE BAĞLANDI

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı iki ülke arasında adeta algı savaşına dönüştüğü görülüyor.

Ukrayna, özellikle sosyal medyada esir alınan ve konuşturulan Rus askerlerinin videoları ile Cumhurbaşkanı Zelenski'nin talimatı ile halkın molotof kokteyli yapması ve bunu Rus askeri araçlarına karşı kullanma görüntülerini yayınlıyor.

Rusya, kayıplarını saklıyor mu? Ukrayna, esir Rus askerleri için site açtı! - Resim : 4

SuperHaber'in ulaştığı bir fotoğrafta ise, neresi olduğu belirtilmeyen bir şehirde halk, yakaladığı bir Rus askerini, elektrik direğine koli bandı ile bağlıyor. 

Rusya, kayıplarını saklıyor mu? Ukrayna, esir Rus askerleri için site açtı! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna asker Putin esir molotof zelenski
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.