Rusya, Japonya’nın hak iddia ettiği adaya füze sistemi konuşlandırıyor

NATO'nun Çin'e karşı gücünü ve dikkatini yoğunlaştırdığı Hint - Pasifik bölgesindeki kilit ABD müttefiklerinden biri olan Japonya'nın hak iddia ettiği bir ada takımına, Rusya 'gemisavar' süpersonik füze sistemi yerleştirdi. Japonya, bu adalar için 'kuzey topraklarımız' diyor ve iki ülke arasında hala bir anlaşma imzalanmış değil. Doğu ve Batı bloklarının yeni çatışma alanlarından biri de Kuril adaları olacak gibi duruyor.

Rus Pasifik Filosu, Bastion kıyı gemisavar füze sistemlerinin, yine Japonya tarafından talep edilen bir Pasifik bölgesi olan Kuril Adaları’nda konuşlandırıldığını açıkladı.

DÜŞMAN GEMİLERİNİ SAVACAK

Rus Pasifik filosunun basın servisine göre, yeni silah sistemleri bölgeyi 24 saat izleyecek ve potansiyel olarak 450 kilometreye kadar olan düşman gemilerini hedef alabilecek.

SÜPERSONİK SEYİR KABİLİYETİ VAR

Bastion, itki için katı yakıtlı roket güçlendiriciler ve sürekli süpersonik seyir için sıvı yakıtlı bir ramjet kullanıyor. Yaklaşık 200 ila 250 kilogram ağırlığında nükleer veya konvansiyonel savaş başlıkları taşıyabileceği bildiriliyor.

 

Kaynak: M5

Rusya, Japonya’nın hak iddia ettiği adaya füze sistemi konuşlandırıyor ile ilgili etiketler Rusya Japonya Füze kuril adaları savunma sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.