Rusya, İsveç ve Finlandiya'yı resmen 'tehdit' ilan etti: Savunma Bakanı yeni hamleyi açıkladı

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için başvurması sonrası Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, iki ülkenin başvurusunun kendileri için bir 'tehdit' olacağını söyledi. Şoygu, bu hamleye karşılık olarak sınıra 12 yeni askeri üs kurulacağını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından NATO'ya resmi üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya, Kremlin yönetiminin radarına girdi. Rus lider Putin, resmi başvurunun ardından iki ülkenin NATO üyeliklerini kendileri için tehdit oluşturacağını açıklamıştı.

Buna benzer bir açıklamada Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan geldi. Finlandiya ve İsveç'e gözdağı veren Şoygu, bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Batı sınırındaki askeri tehditlerin, ABD ve NATO'nun eylemleri nedeniyle yükselişte olduğunu söyledi.

SINIRA 12 ASKERİ ÜS KURACAKLAR

Interfax haber ajansına göre, Şoygu, Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusun da bu tehditler arasında yer aldığını vurguladı. Rus Bakan, NATO'nun Batı'daki genişlemesinin sınırları tehdit ettiğini söyleyerek karşı hamle olarak sınırlara 12 askeri üssün kurulacağını sözlerine ekledi.

MARİUPOL AÇIKLAMASI

Ukrayna'nın küle dönen şehri Mariupol'deki Azovstal çelik fabrikasından da bahseden Şoygu, 2 bin Ukrayna askerinin teslim olduğunu söyledi. Şoygu, "Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin kurtuluşu tamamlanmak üzere" sözlerine yer verdi.

Rusya, İsveç ve Finlandiya'yı resmen 'tehdit' ilan etti: Savunma Bakanı yeni hamleyi açıkladı ile ilgili etiketler Rusya Finlandiya İsveç NATO askeri üs
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.