Rusya ile Ukrayna arasında yapılacak ikinci görüşme ertelendi

Bugün ikincisinin yapılması planlanan, Rusya-Ukrayna müzakeresi ertelendi. Müzakerelerin bugün Polonya-Belarus sınırında yapılması bekleniyordu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy müzakerelerin devam etmesi için topyekün ateşkes ilan edilmesi gerektiğini açıkladı.

Bugün ikincisi planlanan Ukrayna-Rusya görüşmesi ertelendi. Rus medyası müzakerelerin bugün yapılmasının beklendiğini ve görüşmenin Polonya-Belarus sınırında yapılacağını yazmıştı.

İLK GÖRÜŞMEDE İSTENEN SONUÇ ÇIKMADI

Geçtiğimiz gün iki taraf 1. görüşmeyi gerçekleştirmiş, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya ile yapılan müzakerelerde henüz Ukrayna'nın istediği bir sonucun çıkmadığını söylemişti.

Ukrayna heyetinin katılımcısı ve Zelenski'nin danışmanı Mihail Podolyak Rusya'nın hala aşırı derecede önyargılı olduğunu açıklamıştı.

Podolyak, "Rusya tarafı, ne yazık ki, hala başlattığı tahripkar sürece dair önyargılı bakışını sürdürüyor" demişti.

Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, yaptığı açıklamada, gündemdeki bütün maddeleri tek tek ele aldıklarını belirterek, “Ortak pozisyonlarda tahmin edebileceğimiz bazı noktalar bulduk” ifadelerini kullanmıştı.

ZELENSKİY MÜZAKERE ŞARTINI AÇIKLADI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de gizli bir sığınakta yaptığı açıklamada müzakerelerin devamı için şartını açıkladı. Zelenskiy, ateşkes görüşmelerinin ciddiye alınabilmesi için saldırıların durdurulması gerektiğini söylerken " Müzakere masasına oturmamız için topyekün ateşkes gerekiyor" diye konuştu. “Rusya bunu yaparsa, barışa hazır demektir. Öbür türlü görüşmeler sadece zaman kaybı olur." diyen Zelenskiy, Rusya'nın buna hazır olup olmadıklarını göreceklerini belirtti.

CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜ KALIN "ERTLENEBİLİR" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün akşam yaptığı açıklamada müzakerelerin ikinci ayağıyla ilgili "Yarın büyük ihtimalle toplanamayacaklar. Aralarında görüştükleri teknik şeyler var. Büyük ihtimalle bir iki gün ertelenebilir." ifadelerini kullanmıştı.

Rusya ile Ukrayna arasında yapılacak ikinci görüşme ertelendi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna müzakere erteleme
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.