Rusya ile uçuşlar ne zaman başlayacak?

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, koronavirüs önlemleri kapsamında durdurulan Türkiye - Rusya arasındaki uçuşlara ilişkin '' Kesin tarih belirlenmemiş olsa da uçuşların temmuz ayı içerisinde başlamasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Samsar, Rus haber ajansı İnterfax'a verdiği mülakatta, Türkiye'ye seyahat edecek Rus vatandaşlarını en iyi ve güvenli şekilde ağırlayabilmek için turizm tesislerinin tümünde gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Alınan önlemleri yerinde incelemek üzere Rus yetkililerden oluşacak bir heyeti Türkiye'ye davet ettiklerini belirten Samsar, "2020 yaz sezonundan itibaren geçerli olacak 'Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı'nı başlattık. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri, Dışişleri bakanlıklarımızın katkıları ve tüm sektör paydaşların iş birliğiyle hazırlanan Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu, ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna kadar geniş yelpazede alınacak tedbirleri kapsamaktadır." ifadesini kullandı.

Turizm sektörünün tüm boyutlarını kapsayan önlemleri Rus yetkililerle paylaştıklarına işaret eden Samsar, iki ülke arasındaki uçuşlara ilişkin ise;

"Salgının iki ülkede de kontrol altına alınması ve yaklaşan turizm sezonu da göz önünde bulundurulduğunda, uçuşların en kısa zamanda tekrar başlaması için iki ülke yetkilileri yakın temas içindeler. Kesin tarih belirlenmemiş olsa da uçuşların temmuz ayı içerisinde başlamasını ümit ediyoruz. Rusya ile uçuşların 15 Temmuz’da başlatılması için Türk tarafı olarak Rusya’ya öneride bulunduk. Bu konuda Rus dostlarımızın yanıtını bekliyoruz.”

 

Rusya ile uçuşlar ne zaman başlayacak? ile ilgili etiketler Türkiye Rusya uçuş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.