Rusya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma hemen sonuç verdi! Buğday fiyatı geriledi

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan anlaşma sonrasında buğday fiyatında düşüş yaşandı. Buğday 7,7 doları görerek Rusya-Ukrayna savaşı öncesindeki fiyatına döndü.

Buğday'ın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Tahıl krizinin çözülmesiyle arzın yükseleceği beklentileri, buğdaya yaklaşık yüzde 6 değer kaybettirerek 7,7 dolara düşürdü. Bu seviyeler en son Rusya-Ukrayna Savaşı başlamadan önce görülmüştü.

Buğday, son bir aydır Türkiye'nin de gayretleriyle tahıla yönelik olumlu gelişmelerle düşüş eğilimine geçmişti. İstanbul'da atılan imzalarla düşüş rekorunu kırmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, İstanbul'da, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

 

Rusya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma hemen sonuç verdi! Buğday fiyatı geriledi ile ilgili etiketler chicago borsa buğday tahıl koridoru Rusya Ukrayna savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.