Rusya ile Fransa arasında 'iskelet' krizi!

Fransız İmparator Napolyon Bonapart'ın favori askeri olarak nitelendirilen ve 1812 yılındaki başarısız Rusya seferi sırasında ölen General Charles Etienne Gudin'e ait kemiklerin Rusya'dan iadesi istendi.

Le Point gazetesinde yer alan haberde, Paris yönetimi, Moskova'nın 400 kilometre kuzeyindeki Smolensk şehrinde kazı çalışmaları sırasında bulunan Gudin'e ait kemiklerin iade edilmesini talep etti.

Rusya ile Fransa arasında 'iskelet' krizi!

DNA TESTİ DOĞRULADI

Haberde, "Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, General Gudin'in kalıntılarının geri getirilmesine yönelik bir operasyon için hazırlıkların başlamasını istedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i de kapsayan bir tören planlanıyor" dendi.

Smolensk kentindeki bir parktaki dans pistinin altında bulunan kalıntılar üzerinde yapılan DNA testi, kalıntıların Fransız General Gudin'e ait olduğunu doğrulamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa'nın istemesi halinde Rusya’nın kalıntıları vermeye hazır olduğunu söylemişti.

 

Rusya ile Fransa arasında 'iskelet' krizi! ile ilgili etiketler Rusya Fransa Putin Emmanuel Macron Fransız General Gudin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.