Rusya, gizli bir askeri uydu fırlattı: Uzay silahı olabilir!

Rusya Perşembe günü, Kremlin’in erken uyarı füzesavar sisteminin bir parçası olduğuna inanılan bir askeri uyduyu başarıyla yörüngeye yerleştirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın kuzeyindeki Plesetsk uzay üssünden Perşembe sabahı erken saatlerde gizli bir yük taşıyan bir Soyuz roketi fırlatıldı.

Defence Talk’ta yayımlanan makaleye göre, Bakanlık, Interfax haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, 01.09’da “Savunma bakanlığının çıkarları için bir uzay cihazını yörüngeye yerleştiren” bir roketin fırlatıldığını söyledi.

Daha fazla ayrıntı vermedi.

Tundra Uydusu olabilir

Uzay fırlatmalarını kapsayan Spaceflightnow web sitesine göre, fırlatma bir Tundra uydusu teslim ediyor olabilir.

Interfax’a göre Rusya daha önce 2015, 2017 ve 2019’da Tundra uydularını fırlatmıştı.

Russian Space Web, Perşembe günkü fırlatmanın izlediği yolun, Rusya’nın Kupol veya kubbe adlı füze uyarı sistemi için uydular sağlayan “önceki görevlerle eşleştiğini” söyledi.

2019’da tanıtılan Kupol, tam konfigürasyonu bilinmemekle birlikte, balistik füzelerin fırlatıldığını tespit etmek ve iniş alanlarına kadar takip etmek için tasarlandı.

Uzay silahı olabilir

2018’de Rusya’nın uzay silahları geliştirmeye çalıştığından şüphelenen ABD, bir Rus uydusunun “çok anormal davranışından” endişe duyduğunu söyledi. Moskova, “asılsız iddialar” olarak nitelendirdiği iddiaları reddetti.

 

Kaynak: M5

Rusya, gizli bir askeri uydu fırlattı: Uzay silahı olabilir! ile ilgili etiketler uzay Rusya Uydu silah askeri
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.