Rusya, 'dost' ülkelerin para birimlerini satın alacak: Listede Türk Lirası da var!

Ukrayna savaş nedeniyle Batılı devletlerin yaptırımına maruz kalan Rusya'nın dost ülkelerin para birimlerini satın almayı planladığı öğrenildi. Açıklanan listede Türk Lirası da yer alıyor. Satın alınacak diğer para birimleri ise Çin'in Yuan'ı ve Hindistan'ın Rupi'si.

Rusya, Ukrayna savaşı nedeniyle Batılı devletlerin yaptırımlarıyla karşı karşıya.

DOST ÜLKELERİN PARA BİRİMLERİNİ ALARAK NWF'TE TUTACAK

Bu nedenle Rusya, doğrudan dolar veya euro satın alamadığı için Türkiye, Çin ve Hindistan gibi "dost" ülkelerin para birimlerini satın alarak Ulusal Varlık Fonu'nda (NWF) tutmayı planlıyor.

Rusya Merkez Bankası, 2023-2025 yıllarına ilişkin para politikası raporunda, "Rusya Maliye Bakanlığı, NWF'de dost ülkelerin para birimlerini (Türk Lirası, Yuan, Rupi) bulundurma/harcama için bütçe kuralı mekanizmasına yönelik operasyonel bir mekanizmayı uygulama olasılığı üzerinde çalışıyor" dedi.

Kaynak: Reuters

Rusya, 'dost' ülkelerin para birimlerini satın alacak: Listede Türk Lirası da var! ile ilgili etiketler Rusya Türk Lirası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.