Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna, Rusya'ya yeni bir anlaşma taslağı sundu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'nın Rusya'ya yeni bir anlaşma taslağı sunduğunu söyledi. Bakan Lavrov, "Ukrayna'nın teklifi, Kırım ve Donbas'ın Putin-Zelenskiy görüşmesinde tartışılması yönünde, bu kabul edilemez" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Ukrayna, çarşamba günü Rusya'ya farklı bir anlaşma taslağı sundu. Ukrayna'nın taslağı İstanbul'da sunduğu tekliflerden farklı" açıklamasını yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gündeme ilişkin video mesaj yayınladı.

"Ukrayna çarşamba günü Rusya'ya farklı bir anlaşma taslağı sundu ve bu taslak İstanbul'da sunulan tekliflerden farklı." diyen Lavrov, "Ukrayna'nın teklifi, Kırım ve Donbas'ın Putin-Zelenskiy görüşmesinde tartışılması yönünde, bu kabul edilemez." açıklamasını yaptı.

"MÜZAKERELER DEVAM EDECEK"

Lavrov ayrıca, "Ukrayna yeni anlaşmada daha önce üzerinde anlaşılmış olan askeri tatbikatların yapılması konusunu bizim onayımızı almadan değiştirmiş." dedi.

Rusya'nın Ukrayna ile müzakerelere devam edeceğine işaret eden Dışişleri Bakanı Lavrov, "Rusya kendi anlaşma taslağını geliştirecek ve başlangıçtaki taleplerini içeren kendi ilk anlaşma teklifini ilerletecek." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Lavrov, Washington'un Zelenskiy'i savaşmaya devam etmesi için zorladığının altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna, Rusya'ya yeni bir anlaşma taslağı sundu ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Kırım Lavrov anlaşma taslak donbas
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.