Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'daki 4 bölgenin ilhakını resmen açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'da referandum yapılan 4 bölgenin ilhakını resmen açıkladı. Putin, sözde referandum yapılan Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya artık Rus toprağını olduğunu belirterek, "Onlar artık bizim vatandaşımız" dedi.

Ukrayna'da Rusya'nın işgal ettiği ve Rusya'ya bağlanması için referandum yapılan 4 bölgenin ilhakı resmen ilan edildi. Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bizim ortak geleceğimizi hiçkimse elimizden alamaz" dedi.

Putin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Rusya'nın dört yeni bölgesi var. Bugün Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya’ya alınmasıyla ilgili anlaşmaları imzalayacağız.

Sınırlar mecburen halklarımızı böldü. Milletimizi zor bir duruma koydu. Artık bu önemli değil Sovyetler Birliği artık yok. Geçmişi geri alamayız ama milyonların iradesinden daha güçlü bir şey olamaz. Yüzyıllardır Rusya'dan geri kalanların Rusya'da olma kararı bugün her şeyden önemlidir.

Referandum kadınlara erkeklere çocuklara yapılan haksızlıkları önleyecek. Halkımız dağılmadı, kırılmadı.

Bu 4 bölgede yaşayan insanlar artık bizim vatandaşımız oluyor.

Bütün askeri adımları durdurmaya ve ateşkese çağırıyoruz. Çünkü 4 bölge halkının yaptığı seçimleri artık tartışmayacağız. Bugün Kiev yönetimi halkın iradesine saygıyla yaklaşmalı. Biz bu toprakları koruyacağız. Yıkılan şehirleri yeniden kuracağız. Güvenli bir hayat sunmak için elimizden geleni yapacağız.

Onlar Rusya'nın yaptırımların ardından umutsuzluğa kapılacağını zannettiler. Ancak Rusya yeniden doğdu.

Batı bu büyük ülkeyi elimizden almaya çalıştı. Ancak, biz Rusya olarak çökmedik. Her zamanki gibi dimdik ayaktayız. Batı hegemonyası altına girmedik. Bu yüzden teknolojimizi küresel piyasalardan geride tutmaya çalışıyorlardı."

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'daki 4 bölgenin ilhakını resmen açıkladı ile ilgili etiketler Putin Rusya Ukrayna ilhak
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.