Rusya Devlet Başkanı Putin: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın işgali sonrası Batı ülkelerin yaptırımlarına sert tepki göstererek, AB'nin Ukrayna'yı "Aday ülke" olarak konumlandırmasına yanıt verdi. AB'nin siyasal egemenliğini kaybettiğini belirten Putin, "Küresel politikalarda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, "AB siyasi egemenliğini kaybetmiştir. Avrupa'da halkın gerçek çıkarları kenara atıldı. Bu durum, bölgede radikalizme ve elitlerin değişmesine yol açacak" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamaları şu şekilde;

"Küresel politikada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Rus ekonomisini baltalama girişimleri başarısız oldu. Ekonomimiz hakkındaki kasvetli beklentiler gerçekleşmedi. Enflasyonun üstesinden geldik.

Rusya'ya ekonomik saldırıların başarı şansı yok. Yaptırımlar Avrupa Birliği'nin (AB) kendisini vurdu. Avrupa ülkelerinin 400 milyar dolardan fazla zarara uğradı. AB siyasi egemenliğini kaybetti. AB ülkelerindeki eşitsizlik yaptırımlar nedeniyle artacak.

"KRİZİN SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ"

Ekonomik krizin sebebi biz değiliz. Kriz Ukrayna'ya yapılan operasyon nedeniyle çıkmadı. ABD gıda üreticisi konumundan çıktı. Para basıyorlar ama küresel pazardan gıda alıyorlar. Rusya tahıl ve gübre ihracatını karşılayacak konumdadır. Karadeniz'deki mayınlar temizlenirse gemilerin güvenliğini sağlarız.

"DİYALOĞA AÇIĞIZ"

Sıklıkla söylüyorum ama bu bir fırsat. Buradaki insani teknolojik açıdan yükselebilmek için sürdürülebilir bir sistem için çalışıyoruz. Biz diyaloğa açığız. Bu süreci konuşarak çözmek isteyen ülkeler var ancak bu ülkeleri ABD tehdit ediyor. Burada iki lider olarak konuşursak güçlü bir ayrım yapabiliriz. Her ne kadar bileğimizi bükmeye çalışsalar da başarılı olamadılar. Biz sağlam bir altyapı oluşturduk. Ciddi destek sağlıyoruz. Demir yolu kapasitemizi artırıyoruz. Karadeniz ve Hazar Denizi ile bağlantılarımızı artırıyoruz.

"RUSYA, DONBAS HALKINI SAVUNUYOR"

Rusya Devlet Başkanı, ayrıca Rusya’nın Ukrayna’ya “özel askeri operasyon” başlatma kararının zor bir süreç olduğunu belirtti. Rusya'nın askeri operasyonunun Donbas halkını savunmak için olduğunu söyledi.

Putin, "Ukrayna’daki özel askeri operasyonun tüm görevleri gerçekleştirilecek. Askerlerimiz Rusya'nın güvenli kalkınma haklarını savunuyor” diye konuştu.

Putin, ayrıca Rusya'nın açık ekonomi olarak gelişmeye devam edeceğini vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ile ilgili etiketler Vladimir Putin Rusya Ukrayna
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.