Rusya Devlet Başkanı Putin G-20 zirvesine neden katılmadı?

Rusya Devlet Başkanı Putin gelecek hafta yapılacak G20 zirvesine katılmama kararı aldı. Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in Rusya'da düzenlenecek bir toplantıya katılacağı için zirveye katılmayacağı bildirildi. Ortaya çıkan bir iddia Putin'in zirveye katılmama sebebinin farklı olduğunu söylüyor. Rus siyasi analist Sergey Markov, Putin'in suikast korkusu nedeniyle zirveye katılmadığını iddia etti.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "yoğun programı" nedeniyle gelecek hafta düzenlenecek G20'ye katılmayacağını duyurdu. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'da düzenlenecek bir toplantı nedeniyle Putin'in Rusya'da kalması gerektiğini belirtti.

PUTİN SUİKASTTEN Mİ KORKUYOR?

Rus siyasi analist Sergey Markov ise, Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle eleştirilerin hedefindeki Putin'in diğer ülkelerin baskısından kaçmak ve suikast olasılığı nedeniyle birçok ülke liderinin katılacağı zirveye gitmekten vazgeçtiğini söyledi. Markov, İngiltere, ABD veya Ukrayna gizli servislerinin Putin'e saldırı düzenlemeyi deneyebileceği iddiasında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde ele geçirdiği tek bölge olan Herson'dan kısmi çekilme kararını sert bir şekilde eleştiren Markov, Putin'in kameralar önünde bir aktivistin saldırısına uğrayıp yere düşerek rezil olmaktan korktuğunu da ifade ederek "Bazı Batılılar eminin böyle bir plan yapıyor" dedi.

HERSON'DAN ÇEKİLME KARARI RUSYA’YI KARIŞTIRDI

Rusya'nın Herson'dan kısmi çekilmesi ülke içinde büyük tepkilere yol açıyor. Devlet televizyonunun önemli isimlerinden Anastasya Kasevarova, Herson'un düşüşünün büyük bir geri adım olduğunu söyledi. Birçok önemli bölgeyi kaybettiklerini söyleyen Kasevarova, "Büyük planımız neydi. Bence Kremlin ya da Savunma Bakanlığı'nda kimse bunun yanıtını bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Komsomolskaya Pravda analisti Sergey Mardan da Ukrayna'daki "özel operasyonun" Herson'dan çekilme kararıyla sona erdiğini belirterek "Uzun bir savaş başladı" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin G-20 zirvesine neden katılmadı? ile ilgili etiketler Putin G20
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.