Rusya Devlet Başkanı Putin beklenen konuşmayı yaptı: Rusya'yı bölmeye çalıştılar ama başaramadılar

Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'daki Zafer Günü kutlamalarında beklenen konuşmasını yaptı. Putin, Ukrayna'da işgali 'bağımsızlık için' yaptıklarını savunan Putin, "Rusya'yı bölmeye çalıştılar ama başaramadılar” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor… 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmeye başlayan Rusya, İkinci Dünya Savaşı’nda Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası’na karşı elde ettiği zaferi kutluyor.

Fakat gözler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’de… Zira bugün uzmanlar Putin’in Ukrayna savaşı ve Batı ülkeleri ile ilgili çok sert ve net açıklamalar yapmasını bekliyordu. Putin, dev etkinlikte sahneye çıktı ve açıklamalarda bulundu.

Putin, Ukrayna’nın işgalinin gerekli olduğunu söylerken, “Çünkü Batı bizim topraklarımıza ve buna Kırım da dahil, buraları işgal etmeye hazırlanıyordu” dedi.

Ukrayna’yı işgal etme sürecinde yaralanan ya da ölen Rus askerlerine ve yakınlarına yardım edileceğini duyuran Putin, “NATO, sınırımızda tehdit unsuru oluşturuyordu. Batı bizi dinlemedi. Özel askeri operasyon zorunluydu ve tam zamanında yapıldı, düşmanlar Rusya’ya karşı teröristleri kullanmaya çalıştı” ifadesini kullandı.

Putin, Rus askerleri ve Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde savaşan gönüllülere seslenerek “Sizler vatanımız ve ülkemizin geleceği için savaşıyorsunuz. Her askerin ölümü bize acı veriyor. Devlet, yaşamını yitiren askerlerin ailelerine yardımcı olmak için her şeyi yapacak” dedi.

Putin konuşmasını, “Rusya için, Zafer İçin, Yaşasın!” sözleriyle bitirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin beklenen konuşmayı yaptı: Rusya'yı bölmeye çalıştılar ama başaramadılar ile ilgili etiketler Rusya Putin zafer günü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.