Rusya, "Bağdadi'yi öldürmüş olabiliriz" dedi, ABD'den flaş açıklama geldi...

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada DEAŞ lideri Bağdadi'nin yapılan operasyon sonrası öldürülmüş olabileceği belirtildi. Hava operasyonundan 300 DEAŞ'lının öldüğü de belirtildi... ABD ise Bağdadi'nin öldüğünü henüz doğrulayamadıklarını açıkladı...

Açıklamada Mayıs ayının sonunda Bağdadi'nin Rakka'da bulunduğu sırada DEAŞ liderlerinin düzenlediği bir toplantıya 28 Mayıs tarihinde hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Bağdadi'nin ölümünü doğrulatmaya çalıştıklarını duyurdu.

Dünyada ilk haber olan açıklamaya göre Rusyanın Su-35 ve Su-34 jetleri ile 28 Mayıs gece saat 00.35'te başlattığı saldırı, 10 dakika sürdü.

Öldürüldüğü kesin olan isimler arasında 'Rakka emiri' Ebu el Hacı el Mısri, İbrahim el Haef el Hac ile Süleyman el Şayah var. Saldırılarda toplam DEAŞ'lının yok edildiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, bombalanan toplantıda teröristlerin Rakka'dan çıkarılması tartışılıyordu.

ABD: HENÜZ DOĞRULAYAMIYORUZ

ABD'nin başını çektiği DEAŞ karşıtı koalisyondan yapılan açıklamada, Ebubekir El Bağdadi'nin Rusya tarafından öldürüldüğü henüz doğrulanmadı. Yüzbaşı Ryan Dillon, "Şu anda bu bilgiyi doğrulayamıyoruz" dedi.

Ebubekir El Bağdadi, Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan etmişti. Terör elebaşının bir süredir nerede olduğu bilinmiyordu, geçen aylarda Musul'dan kaçtığı yönünde haberler gelmişti.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u kaybetmesi an meselesi olan terör örgütü, başkent ilan ettiği Rakka'ya sıkıştı. ABD'nin desteklediği YPG'liler, haftalardır Rakka'yı kuşatıyor.

Rusya, "Bağdadi'yi öldürmüş olabiliriz" dedi, ABD'den flaş açıklama geldi... ile ilgili etiketler Rusya DEAŞ Bağdadi rakka
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.