Rusya ateşkes sonrası sinsi bir plan mı yaptı? Daha güçlü kuşatma olabilir

Rusya'nın ilan ettiği ateşkes kararı ile sivillerin tahliye edilmesi için insani koridor açılacak. Ancak ateşkes kararının arkasında farklı bir plan olduğu iddia ediliyor. CNN Türk canlı yayınında konuşan Coşkun Başbuğ, Rusya'nın daha büyük bir kuşatmaya hazırlandığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna işgali 12. gününde. Bugün saat 10.00'da başlayan ateşkesle siviller 4 büyük kentten tahliye edilmeye başladı.

"Rusya sinsi bir plan içinde. Sivilleri tamamen tahliye ederek ezici bir askeri müdahaleye hazırlanıyor." diyen Coşkun Başbuğ şunları kaydetti:

"KUŞATMA DAHA GÜÇLÜ OLACAK"

Mariupol'e yönelik operasyon tamamlanınca Kırım'a kadarki alan kontrol altına alınacak. Rusya savaş gemileri ile Odesa'ya büyük bir çıkarmaya hazırlanıyor. Artık haritayı günlük incelemeye başladık. Mariupol'deki çatışmaların hızlandığı Harkiv'e yönelik de saldırıların artırıldığı öğrenildi. Buradaki birlik kuvvetlerinin boşa çıkması ile batıya doğru kuşatma daha güçlü olacak.

BÜYÜK ASKERİ OPERASYON

Arka planda farklı bir mekanizmanın çalıştığını düşünüyorum. Rusya bu tahliyeler tamamlandıktan sonra çember harekatıyla büyük askeri operasyonunu hayata geçirecektir. Normalde 48-72 saat arasında Ukrayna çoktan kontrol altına alınmalıydı ama 12. güne girdik.

Herson hariç tam net bir tablo ortaya çıkmadı. Rusya'nın sahadaki işi yolunda gitmiyor.

Rusya ateşkes sonrası sinsi bir plan mı yaptı? Daha güçlü kuşatma olabilir ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna tahliye işgal coşkun başbuğ ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.