Rusya, ABD'nin 2019 askeri bütçesine dikkat çekti!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD'nin askeri bütçesinin artmaya devam ettiğine ve tüm ülkelerin askeri bütçesine yakın seviyede olduğuna dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndaki bir toplantıda konuşan Şoygu, ABD askeri bütçesinin 2019 yılında 707'den 725.5 milyar dolara çıkarılacağını ve böylece söz konusu bütçenin dünyadaki tüm ülkelerin toplam askeri bütçesiyle kıyaslanabileceğini vurguladı.

'RUS ORDUSU TEHDİTLERE KARŞI KOYMAYA HAZIR'

Şoygu, modern, mobil ve kompakt Rus ordusunun günümüzdeki ve gelecekteki tehditlere karşı koymaya hazır olduğunu söyledi ve "Durumu dikkatlice takip ediyoruz. Yabancı ülkelerin askeri faaliyetlerinin hiçbiri gözardı edilmiyor. Elde edilen tüm sonuçlar, birliklere verilen askeri eğitimde analiz ediliyor ve göz önünde bulunduruluyor. Modern, mobil, kompakt Rus ordusu, asker sayısını artırmadan ve askeri bütçeyi genişletmeden günümüzdeki ve gelecekteki tehditlere karşı koymaya hazır" dedi.

'ABD VE NATO ÜLKELERİ ASKERİ POTANSİYELLERİNİ ARTIRMAYI SÜRDÜRÜYOR'

Diğer taraftan Şoygu, ABD ve NATO ülkelerinin askeri potansiyellerini artırmaya devam ettiğini belirtti.

ABD'nin uzayda üstünlük elde etmek için 2018 yılında uzay kuvvetleri kurma çalışmalarına başladığını anımsatan Şoygu, ABD'nin Arktik'teki askeri varlığının artırılması için de ağustos ayından itibaren ikinci harekat filosunun kurulmasına ilişkin çalışmaların yürütüldüğünün altını çizdi.

Savunma Bakanı, NATO'nun 2022 yılına kadar iki müşterek silahlı kuvvetler komutanlığı kurmayı planladığını sözlerine ekledi.

Rusya, ABD'nin 2019 askeri bütçesine dikkat çekti! ile ilgili etiketler Rusya ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.