Rusya 3 günde hangi yerleri aldı? İşte Ukrayna'nın yeni haritası...

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 3. günde de hızla devam ederken Rusya'nın 3 günde aldığı yerler merak ediliyor. Anadolu Ajansı Rusya'nın aldığı yerlerin haritasını paylaştı.

Rusya ile Ukrayna askerleri arasında yoğun çatışmalar 3 gündür devam ederken, başkentte meskun mahallerin olduğu bölgelerde sabaha kadar çatışma ve patlama sesleri duyuldu.

Ukrayna askeri kaynakları, küçük Rus birliklerinin ana kuvvetlere yol açmak için keşif yaptığı ve şehrin en uç noktalarında küçük çaplı çatışmalar yaşandığını açıkladı.

ZAFER CADDESİ SALDIRISI PÜSKÜRTÜLDÜ

Ukrayna Kara Kuvvetleri basın servisi ise yerel saat ile 04.08 itibarıyla Zafer Caddesi civarındaki askeri birliğe yapılan saldırının geri püskürtüldüğü ve durumun sakin olduğunu bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mykhailo Podolyak da kente girmeye çalışan az sayıdaki Rus askerinin Ukrayna askerleri tarafından püskürtüldüğünü ve durumun kontrol altında olduğunu kaydetti.

İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, başkentte az sayıda Rus özel birliğine ait asker olduğunu ancak büyük çaplı zırhlı birliklerin de Kiev'e doğru geldiği bilgisini paylaştı.

"KİEV KONTROLÜMÜZDE"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den son dakika açıklamalar geldi. Kiev'de konuşan Zelenskiy, "Saldırılar püskürtüldü. Kiev kontrolümüz altında. Herkese silah verebiliriz" dedi ve Rus halkına çağrı yaptı: Savaşa karşı çıkın.

 İşte Rusya'nın şimdiye kadar Ukrayna'da aldığı yerin haritası...

Rusya 3 günde hangi yerleri aldı? İşte Ukrayna'nın yeni haritası...

 

 

 

Rusya 3 günde hangi yerleri aldı? İşte Ukrayna'nın yeni haritası... ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Savaş harita yeni güncel işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.