Rüşvet skandalına CHP'li vekilin de adı karıştı!

CHP'li Ceyhan Belediyesi'nde düzenlenen rüşvet operasyonuna ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Belediye eski Başkanı Kadir Aydar ve 5 şüphelinin tutuklu olduğu soruşturmada İmar Müdürü Gül Derya Demir ifade verdi. Demir, ifadesinde imara aykırı şekilde iş yerini büyüten bir işletmeden CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in devreye girmesiyle rüşvet alınmadığını belirtti.

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP'li Ceyhan Belediyesi'ne 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap' suçları kapsamında yürüttüğü soruşturmada Belediye eski Başkanı Kadir Aydar'ın da aralarında olduğu 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

19 Aralık’ta şafak vakti düzenlenen operasyonda Aydar ile 23 kişi gözaltına alındı. 17 şüpheli ise 22 Aralık'ta adliyeye sevk edildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI, 1 KİŞİ EV HAPSİNDE

Soruşturma sonrası sorgulanan 17 kişiden 8'i serbest bırakılırken, 9 şüpheliden Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü Gül Derya Demir, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, belediye personeli Şefket Açan ve Müteahhit Murat İnanır tutuklandı.

100'E YAKIN PROJEYE USULSÜZ RUHSAT

2019 yılında Ceyhan Belediyesi'nin imar planının mahkeme kararıyla iptal edildiği, yeni bir plan hazırlanması gerekirken belediyenin eski imar kanununa göre uygulama yaptığı belirtildi.

Bu kapsamda rüşvet karşılığı 100'e yakın projeye usulsüz şekilde ruhsat verildiği ve bu ruhsatlara karşılık 300 milyon TL’lik yolsuzluk yapıldığı ifade edildi.

İmara aykırı yapıları olan işletme sahiplerinin Belediye eski Başkanı Kadir Aydar'a yönlendirildiği ve rüşvetin Ceyhanspor’a bağış ya da kreş yapımına destek adı altında para alındığı belirlenirken, bu paraların kulüp ya da belediye kasasına girmediği öne sürüldü.

‘BU BİZİM PARTİDEN. BUNLARI GÖRMEYİN’

Rüşvet operasyonuna dair yeni detaylar da ortaya çıktı. Eski Başkan Aydar'ın imara aykırı bir şekilde işletmesini büyüten kişiden Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in devreye girmesiyle rüşvet almadığı iddia edildi

Rüşvet skandalına CHP'li vekilin de adı karıştı!

Tutuklular arasında yer alan İmar Müdürü Gül Derya Demir’in ifadesinde, o işletmeye 600-700 bin lira arası ceza yazılacağını ancak Milletvekili Şahin'in ‘Bu bizim partiden. Bunları görmeyin’ dediğini öne sürdü.

Aydar'ın da buna karşılık ‘Eksik evrakları tamamlayıp, getirecekler ceza yazmayın’ diyerek talimat verdiğini ancak evrakların hiç gelmediğini kaydetti.

Kadir Aydar ise Gül Derya Demir'in bu iddialarını yalanladı.

 

 

Rüşvet skandalına CHP'li vekilin de adı karıştı! ile ilgili etiketler CHP Rüşvet milletvekili Ceyhan kadir aydar Suzan Şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.