Russell Donnelly'den koronavirüs tat ve koku kaybı testi

Koronavirüs nedeniyle tat ve koku özelliğini yitiren Russell Donnelly’den ilginç bir test. Koronavirüsün sebebiyet verdiği tat ve koku kaybı da bu yolla gerçekleştirilen testle de kanıtlanmış oldu. İşte koronavirüs tat ve koku kaybı testi!

30 yaşındaki barmen ve amatör oyuncu Russell Donnelly’e geçtiğimiz günler içerisinde koronavirüs tanısı konmuştu. Russell ilk açıklamasında “Bendeki tek semptom tat ve koku alamamaktı. Onun haricinde hiçbir semptom yoktu. İkinci dalganın şakası yok. Dürüst olmak gerekirse ben şanslıyım” ifadelerini kullanmıştı.

En yakın arkadaşının koronavirüs nedeniyle tat ve koku alamadığına inanmadığını belirten Donnelly, kendisine iğrenç şeyler yemesini söylediğini ve bunu kabul de ettiğini dile getirdi. Donnelly, kendisini izole ettiği dönemlerde yeni bir hobi edinerek bu hobisini TikTok’ta paylaşmaya karar verdi.

Donnelly, “Sarımsak ezmesi en kolay olandı. Limon suyunu uzun süre ağzımda tutarsam ağzım buruşuyor ama tadını hala alamıyorum. Vücudum hala kimyasal olarak tepki veriyor. Ama sanki tat almamı sağlayan yer tamamen kapalı gibi” dedi. Russel normalde yan yana gelmeyen ya da tadı nedeniyle insanların çekindiği yiyecekleri bir arada yese de hiçbir şekilde tatlarını hissetmediğini söyledi.

@rustardlikemustard

Covid taste testing. This is the craziest sensation. ##covid19 ##fyp ##MyHobby ##fineart

♬ original sound - rustardlikemustard

Russel TikTok’ta yayınladığı en son videosunda oldukça acı olmasıyla bilinen Uzakdoğu mutfağına özgü bir tat olan wasabiyi Oreo’nun arasına sürerek yedi ve tadını alamadığını belirtti. Russel TikTok’ta eğlenceli içerikler paylaşsa da, maske takmanın ve koronavirüsü ciddiye almanın önemine de dikkat çekti.

Koronavirüsün kendisini gösterdiği semptomların aylarca sürebileceğinden bahseden Donnelly, bunlardan birinin de tat ve koku kaybı olduğunun altını çizmeden geçemedi. Russell ayrıca hastalığı ağır geçiren insanlar için dua ettiğini de dile getirdi.

Russell Donnelly'den koronavirüs tat ve koku kaybı testi ile ilgili etiketler Test Russell Donnelly
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.