Rusların tanklarında tasarım hatası mı var? Uzmanlar 'paletli tabut' dedi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalde kullandığı tanklarla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Uzmanlar, tankların tasarım hatası nedeniyle adete 'peletli tabuta' dönüştüğünü söyledi. Tasarım hatasının, taretin havaya uçmasına ve mürettebatın bir alev topunun içinde sıkışıp kalmasına neden olduğu belirtiliyor.

Ukrayna savaşı havaya uçan Rus tanklarının görüntüleriyle de akıllara kazındı. Metrelerce havaya uçan Rus taretlerinde ölümcül bir tasarım hatası olduğu iddia ediliyor. Bu sebeple tek bir darbe alan Rus tanklarının havaya uçtuğu, paletli birer tabut haline geldiği belirtiliyor.

Rusların tanklarında tasarım hatası mı var? Uzmanlar 'paletli tabut' dedi

Uzmanlara göre; Rus tanklarında, "taretin hemen altındaki döner cephanelikte" 40 kadar mermiyi depolama kapasitesi, aslında büyük bir zaafiyet. Uzmanlar, dolaylı bir vuruşun bile mühimmatın ateşlenmesine yol açan "zincirleme reaksiyonu tetiklediğine" dikkat çekiyor. Bu tasarım hatasının, taretin havaya uçmasına ve mürettebatın bir alev topunun içinde sıkışıp kalmasına neden olduğu belirtiliyor.

Rusların tanklarında tasarım hatası mı var? Uzmanlar 'paletli tabut' dedi - Resim : 2

Bu kusur, 1991 ve 2003 Körfez Savaşlarında Irak'ın Rus yapımı T-72 tanklarında dikkat çekti. Ancak; T-90 ve T-80 dahil sonraki modeller, bu yanlış yükleme sistemi nedeniyle aynı güvenlik açığına sahip şekilde üretildi.

Askeri yorumcular Ukrayna'daki Rus tanklarının kolayca infilak etmesini bu sebeple ilişkilendiriyor. Ukrayna ordusunun iddiasına göre Ruslar 970 tank kaybetti.

Rusların tanklarında tasarım hatası mı var? Uzmanlar 'paletli tabut' dedi - Resim : 3

Rusların tanklarında tasarım hatası mı var? Uzmanlar 'paletli tabut' dedi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Tank tasarım hatası
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.