Ruslardan da aşı müjdesi geldi

ABD'li Pfizer ve Alman ortağı BioNTech SE ürettikleri koronavirüs aşısının yüzde 90 oranında başarılı olduğunu açıklamıştı. Benzer yönde bir açıklama da Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Son dakika açıklamasına göre Kovid-19'a karşı geliştirilen Sputnik V aşısının yüzde 90'dan fazla etkili olduğu tespit edildi.

Rusya Sağlık Bakanlığı’na bağlı araştırma enstitüsü müdürü Oksana Drapkina aşıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sputnik V aşısını yaptığımız toplu aşılama programı kapsamındaki vatandaşlarımızın gösterdiği etkileri yakından izliyoruz" ifadelerini kullandı.

Drapkina, "Gözlemlerimize göre, aşının etkisi de % 90'dan fazla. Başka bir etkili aşının ortaya çıkması herkes için iyi bir haber olur" dedi.

PFİZER VE BİONTECH DE YÜZDE 90 BAŞARILI AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

ABD'li Pfizer ve Alman ortağı BioNTech SE, bu haberden bir süre önce ürettikleri deneysel aşının, araştırmadan elde edilen ilk verilere göre Kovid-19'u önlemede %90'dan fazla etkili olduğunu duyurmuştu. O açıklamanın detaylarına aşağıdaki haber linkinden ulaşabilirsiniz... 

 

Ruslardan da aşı müjdesi geldi ile ilgili etiketler Rusya Sputnik V Pfizer BioNTech aşı kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.