Ruslar, kendilerine alkol vermeyen eski Cumhurbaşkanı adayını öldürdü!

Buça katliamının birbirinden acı tanıklıkları ortaya çıkmaya devam ediyor. 1999 yılında Ukrayna Cumhurbaşkanlığı'na aday olmuş, Rusya yanlısı eski bir milletvekili olan Oleksandr Rzhavsky, Buça'daki evindeyken işgalci Rus askerleri evini bastı. Kendisine vodka vermesini isteyen askerlerin davranışına kızan Rzhavsky, askerler tarafından insanların önünde, kendi evinde vurularak öldürüldü. İşgale dahi inanmayan Rzhavsky, Şubat ayında Rusların insanlığı hakkında konuşma yapmış ve Rusya'yı övmüştü.

Rusya'yı destekleyen eski Ukrayna Cumhurbaşkanı adayı Oleksandr Rzhavsky'nin, Buça'da işgalci Rus askerleri tarafından vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

1999'DA CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMUŞ, RUS YANLISI ESKİ BİR MİLLETVEKİLİYDİ

Rzhavsky'nin evine zorla girerek işgal eden yağmacı askerler, kendilerine 'vodka' vermesini emretti. Rzhavskiy'nin, işgalci askerlere vodka vermeyi reddettikten sonra ise kendi evinde vurularak öldürüldüğü aktarıldı.

Gazeteciye göre, işgal sırasında askerler daha sonra eski Cumhurbaşkanı adayının lüks malikanesine tamamen yerleşti.

Ruslar, kendilerine alkol vermeyen eski Cumhurbaşkanı adayını öldürdü!

 'VODKA VERMEYİ REDDEDİNCE HEMEN VAHŞİCE VURDULAR'

Ukraynalı gazeteci Alexander Shvets'in olay yerinden aktardığı bilgilerde çarpıcı ifadelere yer veriliyor. 

Shvets, Ruslar tarafından öldürülen Rus yanlısı eski Cumhurbaşkanı adayı hakkında, 'Tanınmış bir işadamı, eski milletvekili, 1999 seçimlerinde Ukrayna cumhurbaşkanı adayı olan Oleksandr Rzhavsky. Rus yanlısı görüşlerini hiçbir zaman saklamadı. Aslında Rusya'nın Ukrayna'yı silahlı işgale kalkıştığına dahi asla inanmadı. Şubat ortasında Rusların insanlığı hakkında konuşma yapmıştı' diyor ve şöyle devam ediyor:

"Rzhavsky onları anlamaya çalıştı. Ama ona karşı davranışlarına öfkelendi ve askerlere vodka vermeyi reddetti. Askerler onu hemen oracıkta vahşice vurdu. Kendi evinde. İnsanların, herkesin önünde." 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: Цензор (Ukrayna)

Ruslar, kendilerine alkol vermeyen eski Cumhurbaşkanı adayını öldürdü! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Ordu Buca rzhanvsky işgal vodka Votka öldürdüler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.