Ruslar bu radarla F-35'i bile bulup vurabilir

ABD'nin Türkiye'ye S-400'leri bahane ederek vermediği F-35'ler için kötü haber Çin'den geldi. Çinli uzmanlar Rusya'nın 75 bin metre yüksekteki gizli hedefi 600 kilometre uzaktan tespit edecek bir radar geliştirdiğini açıkladı. Uzmanlara göre bu radar sayesinde Ruslar F-35'ler dahil gizlenme yeteneği olan hedefleri S-400 ve Pantsir HSS'ler ile rahatlıkla vurulabilir.

Çin'in Sina Haber Ajansı tarafından yayınlanan bir makalede uzmanlar, Rusya'nın geliştirdiği söz konusu radar sisteminin yüksek seviyede gizli şekilde hedefine ulaşma olasılığını değerlendirdi.

Uzmanlar, Rus sisteminin 75.000 metre yükseklikte ve 600 km mesafedeki uçak hedeflerini tespit edebildiğini ve bunların hava ve füze ile savaşan S-400 veya Pantsir-S1 füzeleri ile izlenmesine ve hedef alınmasına olanak sağladığına dikkat çekildi.

Ruslar bu radarla F-35'i bile bulup vurabilir

Makalede, "Rusya şu anda en modern radarlara ve çok sayıda etkili füzeye sahipken, hava savunması çok yoğun olarak boy gösteriyor’’ ifadesi kullandılar. 

Uzmanlara göre bu radas sistemi ile Rusya gizlenme özelliği bulunan F-35'leri bile tespit edip vurabilir...

Ruslar bu radarla F-35'i bile bulup vurabilir ile ilgili etiketler Rusya Çin ABD F-35 S-400 radar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.