Ruşen Çakır: Yılmaz Özdil'in "çantacı" dediği ben değilmişim!

Ruşen Çakır'ı adres göstererek isim vermeden "çantacı foncu" diyen Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Medyascope'un patronu kendisine ulaşınca ağız değiştirdi!.. Peki, SuperHaber'in o haberini "yalanlayarak" Çakır'a kendisini hedef almadığını söyleyen Özdil, o sözleri kimin için sarf etmiş olabilir? O görüntüleri yayımlayıp takdiri kamuoyuna bırakıyoruz...

Türkiye bir süredir Suriyeli göçmenlerin ardından sınırlarımıza dayanan Afgan göçmenlerin akını ile karşı karşıya... Türk medyası da bu sürecin bir parçası olarak "mülteci göçü" sınavından geçiyor.

Hatırlanacağı gibi bir süre önce bu kapsamda sosyal medyada sert ve farklı noktalara uzanan bir tartışma patlak vermişti.

Twitter ve benzeri platformlarda yasa dışı göçe karşı tavır alan vatandaşlar, Ruşen Çakır'ın sahibi olduğu Medyascope internet sitesini Suriyeli ve Afgan sığınmacılara "ılımlı yaklaşım sergilediği" gerekçesi ile eleştirmişti.

Medyascope ise bu durumu "linç" olarak yorumlayarak, eleştirilere cevaben aşağıdaki linkten detaylarına ulaşılabilecek açıklamayı yayımlamıştı.

Ancak tartışmalar bununla da sınırlı kalmadı, Ruşen Çakır'ın sahibi olduğu internet sitesinde izlediği göçmen politikasını eleştirenler, Çakır'ın ABD fonlarından aldığı yüksek miktarda hibeyi gündeme taşıdı.

Bu çerçevede, Ruşen Çakır'ın "göçmen dostu" bir yaklaşım benimsemesinin nedeni olarak, ABD Merkezli Chest Foundation'dan yüz binlerce dolar karşılıksız yardım alması gösterildi.

Çakır'ın bu nedenle, Afganistan’dan çekilen ABD’nin ülkede kendisiyle işbirliği yapan Afganları, İran üzerinden Türkiye’ye yönlendirmesine itiraz etmediği yorumları yapıldı.

PEKİ KİM BU "SÖMÜRGE SOLCUSU, FONCU, ÇANTACI..."

Bu konuda son gelişme ise Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in yaptığı açıklamalar ile başlayan tartışma oldu... Özdil'in, Nokta TV canlı yayınında yaptığı açıklamalar yeni bir polemiğin fitilini ateşledi!

Özdil, Afgan ve Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye gelmesine yönelik itirazlara karşı yayınlar yapan Ruşen Çakır ve sahibi olduğu Medyascope internet sitesini isim vermeden hedef aldı.

"Göçmen dostu" yayın yapan ve ABD'den fon alan gazetecilere yüklenen Sözcü yazarı şu ifadeleri kullandı;

"Daha önce Balyoz, Ergenekon davaları, anayasa referandumlarında da gördük. Sömürge solcuları var bu ülkede. Son dönemde gördük, yabancı fonlardan para alan gazeteci kılıklı çantacılar var. Kara paracıların otellerinde kalan, kokain baronlarının soytarısı olmuş gazeteciler var.

Emperyalizmin uşağı, maşası 2. cumhuriyetçiler var bu ülkede. Tarikat, cemaat, zır cahil atmosferi var. Bunların hepsinin koalisyonu dönüyor bize akıl veriyor, ‘Siz ırkçısınız' diyor. Biz ırkçı değiliz, siz vatan hainisiniz. Suriyelilere kimse karşı değil ama Suriye de karşı değil. 5,5 milyon Suriyeliyi Türkiye'ye niye dolduruyorsun, Amerikan ajanı, Amerikalılarla beraber kendi ülkesinde silah çekmiş Afganları sen kendi ülkene niye dolduruyorsun kardeşim?"

RUŞEN ÇAKIR ÇOK ÜZÜLÜP, YILMAZ ÖZDİL'E SORDU: BANA MI DEDİN!?..

Ancak Yılmaz Özdil, adres göstermesine karşın bu sözlerle, hem "göçmen dostu" yayın yapan, hem de ABD fonlarından destek aldığı ortaya çıkan Ruşen Çakır'ı hedef almadığını öne sürdü!

Özdil, inkar etmesine karşın Çakır'ı tanımladığı o sözler hakkında bizzat Ruşen Çakır'a bir "yalanlama" yaptı.

Söz konusu ifadelerin kendisini çok üzdüğünü belirten Çakır, Özdil ile yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı;

"Bir şey gördüm 'Yılmaz Özdil'den Ruşen Çakır'a çok sert sözler...' diye... Bana "çantacı" demiş, "foncu" demiş, bilmem ne demiş vs...

Yılmaz'la çok eskiden beri tanışırız, Milliyet Gazetesi'nde yıllar önce beraber çalıştığımız da oldu...

Siyasi olarak çok örtüştüğümüz nokta, çok fazla yoktur diyelim... Ülkenin iyiliğini isteme dışında çok farklı düşünürüz ama birbirimizi tanırız birbirimizin gazetciliğini de biliriz. Bunu görünce, çok hayal kırıklığı gibi bir şey yaşadım ve Yılmaz'a sordum, mesaj attım ve kendisiyle tam yayına girmeden önce konuştum. Bunun tamamen yalan olduğunu kesinlikle doğru olmadığını söyledi. Bana da o kadarının yeter oldğunu söyledim."

*Editörün Notu: Yılmaz Özdil'in yaptığı o açıklamaları okurlarımız ile paylaşıyor ve kararı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Ruşen Çakır: Yılmaz Özdil'in "çantacı" dediği ben değilmişim! ile ilgili etiketler Yılmaz Özdil göçmen ruşen çakır afgan göçmen sözcü yazarı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.