Rus yönetmen Tarkovsky'nin filmleri IMDB listesinden çıkarıldı

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş tüm hızıyla sürerken, uluslararası toplum Rusya'ya yönelik yaptırımlarını her geçen gün artırıyor. Bir yandan da ünlü Rus sanatçılara yönelik bireysel yaptırımlar uygulanıyor. Son olarak Rus yönetmen Andrei Tarkovsky'nin 4 filmi "IMDB Top 250" listesinden çıkarıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılarda 8 gün geride kalırken, ülke düzeyinde açıklanan yaptırımlar, Rus vatandaşlara da indirgendi. Ruslara yönelik kültürel alanda yaptırımların boyutu arttı. Rus yönetmen Andrei Tarkovsky'nin 4 filmi "IMDB Top 250" listesinden çıkarıldı.

Birkaç gün önce de Münih Filarmoni Orkestrası'nın Rus şefi Valeri Gergiev de görevinden alınmıştı. Batı tarafından Rusya’ya kültürel soykırım uygulanması sosyal medyada büyük tepki çekti.

Sosyal medyadan bu duruma isyan eden araştırmacı yazar İdris Kardaş, "Rusya’ya kültürel soykırım uygulanıyor Batı tarafından. Kültür, sanat, spor vb. kökten yok etmeye tarihten silmeye çalışıyorlar. Tolstoy ve Dostoyevski yasaklanması, orkestra şefleri ve sporculara karşı tutumları tam bir faşizm uygulaması." eleştirisinde bulundu.

 

 

 

Rus yönetmen Tarkovsky'nin filmleri IMDB listesinden çıkarıldı ile ilgili etiketler Rusya Andrei Tarkovsky Rus yönetmen imdb kültürel soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.