Rus yapımı hafif ticari araç, Türkiye'de üretime geçiyor

Rusya merkezli otomobil üreticisi GAZ Türkiye'de üretime başlıyor. Sakarya'da bulunan üretim tesisinde üretilecek olan araçların ismi "GAZel NN" olacak. Hafif ticari araçlar, hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde satışa sunulacak.

Rusya'nın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan GAZ, Sakarya'da bulunan üretim tesisinde yeni bir hafif ticari araç üreteceğini açıkladı. "GAZel NN" ismine sahip olacak araç hem Türkiye hem de farklı ülkelerde kullanılabilir olacak.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA SERİ ÜRETİM

Türkiye'de üreteceği hafif ticari araç ile ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, GAZel NN'nin Euro-6 standardına sahip olacağını açıkladılar. Şirket, bu aracın önemli olduğunu çünkü daha önce Rus menşeli bir hafif ticari araç üretilmediğini söylerken, önümüzdeki yıllarda da yeni modellerin seri üretime geçeceğini ifade ediyor.

Aracın teknik detaylarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan yetkililer, GAZel NN'nin 3,5 tonluk bir şasi üzerine inşa edileceğini ifade ediyorlar. Aracın motoru ise 170 beygir gücündeki "Cummins F2.8 Euro-6"ymış. Bu arada, aracın 6 vitesli şanzımanın bulunacağı, bu şanzımanın 300 bin kilometre ömre sahip olduğu, GAZel NN'nin bu şanzıman sayesinde daha dinamik olacağı, yakıt tüketimi ile titreşim seviyesinin ise düşük olacağı belirtiliyor.

Rus yapımı hafif ticari araç, Türkiye'de üretime geçiyor ile ilgili etiketler Beyaz Rusya Otomobil rus şirket ticari araç "GAZel NN
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.