Rus ve Ukrayna heyetleri, bugün kendi aralarında yeniden görüştü!

Geçtiğimiz gün Rusya'nın ve Rusya'nın işgal girişimine uğrayan Ukrayna'nın müzakere heyetleri, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk diplomatlar ve siyasetçilerin emekleri sonucu, İstanbul'a gelerek görüşme gerçekleştirmişlerdi. İstanbul müzakerelerinin hemen ardından, bugün ise iki ülke temsilcilerinin video konferans yoluyla kendi aralarında bir toplantı daha gerçekleştirdiği öğrenildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sürerken, iki ülke arasında, Türkiye'nin ara buluculuk rolü üstlenerek barışa yönelik hamleler gerçekleştirmesiyle başlayan müzakere görüşmeleri de devam ediyor.

Rus ve Ukrayna müzakere heyetleri tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirilen müzakerelerin ardından umut verici gelişmeler yaşanmaya başladı. 

Gelen bilgilere göre, İstanbul ziyaretlerinin hemen ardından, bugün yapılan bir video konferans ile iki ülke temsilcileri yeniden görüştü.

VİDEO KONFERANSA DAİR AÇIKLAMALAR

Rus Müzakere Heyeti Başkanı Vladimir Medinskiy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Video konferans yoluyla görüşmelere devam ediyoruz. Kırım ve Donbass konusundaki tutumumuz değişmedi” ifadelerini kullandı.

Ukrayna heyetinde yer alan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise, “Müzakereler, çalışan alt grupların katılımıyla çevrimiçi olarak devam etti” açıklamasında bulundu.

 

-SuperHaber

Kaynak: İHA

Rus ve Ukrayna heyetleri, bugün kendi aralarında yeniden görüştü! ile ilgili etiketler Türkiye Ukrayna Rusya heyet müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.