Rus vali öyle bir söz söyledi ki asker anneler şaşkına döndü: Onlar kullanıldılar

Rusya'nın Ukrayna'daki 12 gündür sürüyor. Cephe hattındaki Rus kayıpları artarken, bazı askerlerin annelerinin de savaşa tepkili olduğu ortaya çıktı. Öfkeli anneleri yatıştırmaya çalışan bir valinin sözleri ise büyük şaşkınlığa neden oldu. Vali Sergey Tsivilev, cephe hattındaki Rus askerler için "Onlar kullanıldı" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'daki işgali devam ederken ortaya çıkan görüntüler bir insanlık krizine işaret ediyor. Çok sayıda sivil bombardımanlardan etkilenirken milyonlarca kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Ukrayna'da savaşın korkunç yüzü yaşanırken, cephe hattında bulunan Rus askerlerinin ailelerinin de savaşa karşı olduğu ortaya çıktı. Sibirya'dan paylaşılan görüntülerde bazı Rus askerlerinin annelerinin Moskova yönetimine tepkili olduğu görüldü.

VALİNİN SÖZÜ HERKESİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Sibirya'daki Kuzbass bölgesinin valisi Sergey Tsivilev'in Ukrayna'da cephede bulunan askerlerin annelerine söylediği bir söz herkesi şaşkına çevirdi. Tsivilev'in Rus askerler için söylediği "Onlar kullanıldı" sözleri sonrası öfkeli anneler ne yapacağını şaşırdı.

Paylaşılan görüntülerde valinin sözleri sonrası kısa süreli sessizlik yaşandığı görülürken, sessizliği bir annenin "Çocuklarımız mı kullanıldı?" ifadeleri bozdu. Tsivilev ise durumu kurtarmaya çalışırken "Herhangi bir sonuç çıkaramazsınız ve devam eden bir askeri operasyonu eleştiremezsiniz" dedi. Ancak valinin bu sözleri öfkeli anneleri yatıştırmaya yetmedi. Öte yandan bir anne ise "Hepimiz aldatıldık. Oraya yem olarak gönderildiler" dedi.

ŞAŞKIN RUS ASKERLERİN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILMIŞTI

Rusya'nın Ukrayna'daki işgali devam ederken, Ukraynalı askerlerin savunması Rus kuvvetlerinin hiç beklemediği boyutlara ulaştı. Rusya'nın cephede kayıpları sürerken, bazı genç Rus askerlerin şaşkın görüntüleri de sosyal medyada gündem olmuştu. Bazı genç Rus askerlerin savaşa gittiğinden bile haberinin olmaması dikkat çekmişti.

Rus vali öyle bir söz söyledi ki asker anneler şaşkına döndü: Onlar kullanıldılar ile ilgili etiketler Rusya Vali asker Anne kullanıldı tepki öfke
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.