Rus televizyonunda olası işgal senaryosunu anlattılar: Hedefte Litvanya ve Estonya var

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken canlı yayında yeni bir işgal senaryosu ortaya çıktı. Rus televizyonunda konuşan eski bir üst düzey yetkili NATO'ya katılan Baltık ülkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya'yı içeren olası bir işgal senaryosundan bahsetti.

Rus televizyonunda eski bir üst düzey yetkili, Putin rejiminin Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından NATO'ya katılan Letonya, Litvanya ve Estonya'yı; binlerce NATO askerinin tatbikatlarda yer aldığı sırada ele geçirdiği ürpertici senaryodan bahsetti.

Daha önce Rus Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri'nde görev yapan ve şu anda yedek subay olan Albay Igor Korotchenko, "Baltık ülkelerini ele geçirme senaryosu böyle görünebilir" dedi.

Rus televizyonunda olası işgal senaryosunu anlattılar: Hedefte Litvanya ve Estonya var

"SALDIRI TÜM NATO RADARLARINI KÖR EDECEK"

Bir haritaya atıfta bulunan Korotchenko, senaryo dahilinde büyük bir Rus 'radyo-elektronik saldırısı' düzenlenebileceğini ve tüm NATO radarlarının kör olmasına neden olacağını söyledi. Haritayı çizen Korotchenko, daha sonra Rusya'nın düşmanlarını nasıl yeneceğini anlatırken " İsveç'in Gotland adasına Rus askeri uçakları iniyor, S-400 uçaksavar füze sistemleri ve Bastion kıyı gemisavar sistemleri teslim ediyor. Baltık denizinin tamamı zaman Rusya'nın hedefi olacak" diye konuştu.

Rus televizyonunda olası işgal senaryosunu anlattılar: Hedefte Litvanya ve Estonya var - Resim : 2

RUS ORDUSU ASKERİ ÜSSÜ VURDU

Öte yandan Ukrayna işgali sırasında Rus ordusu Yavoriv askeri üssünü vurdu. Pazar günü Polonya sınırından sadece birkaç mil ötede gerçekleşen saldırıda 35 kişi öldü ve 134 kişi yaralandı.

İNGİLTERE AÇIK AÇIK "SAVAŞ" DEDİ

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Sky News'e verdiği demeçte, "Bir Rus askerinin tek bir parmağı bile NATO topraklarına girerse, bu NATO ile savaş olur" dedi. Başka bir röportajda Javid, Rusya'nın NATO topraklarına bir saldırı başlatmasının "imkansız olmadığını" ancak bunun "çok olası" görmediğini belirtti.

Birleşik Krallık ve diğer NATO ülkeleri, nükleer silahlı Rusya ile olan çatışmada dramatik bir artışa yol açabileceği korkusuyla şimdiye kadar Ukrayna'ya asker gönderme kararı almadılar.

Rus televizyonunda olası işgal senaryosunu anlattılar: Hedefte Litvanya ve Estonya var ile ilgili etiketler Rusya Litvanya Letonya işgal planı estonya
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.