Rus soprano Anna Netrebko, Putin'e verdiği destek nedeniyle Met Opera'da sahne alamayacak

Ünlü Rus soprano Anna Netrebko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e verdiği destek nedeniyle New York'taki Metropolitan Opera'da (Met Opera) artık sahne alamayacak.

Şirketin genel müdürü Peter Gelb, CNN'e yaptığı açıklamada, "Met ve opera için büyük bir sanatsal kayıp. Anna, Met tarihinin en büyük şarkıcılarından biri, ancak Putin'in Ukrayna'da masum kurbanları öldürdüğü bir dönemde başka seçeneğimiz yoktu" dedi. 

Gelb, geçtiğimiz Pazar günü Met'in Putin'i destekleyen sanatçılarla çalışmayacağını söylemişti.

Netrebko'nun bu baharda Puccini'nin "Turandot"unda ve gelecek sezon Verdi'nin "Don Carlo"sunda sahne alması planlanıyordu. Met'e göre, Ukraynalı soprano Liudmyla Monastyrska "Turandot"ta onun yerini alacak. "Don Carlo"da Netrebko'nun yerini alacak sanatçı ise daha sonraki bir tarihte açıklanacak.


DONETSK'TE BİR OPERAYA BAĞIŞ YAPMIŞTI

Netrebko, savaşı eleştiren açıklamalar yaptı, ancak kamuoyuna Putin hakkında yorum yapmadı.

New York Times'ın bir haberine göre, Netrebko, 2014 yılında Ukrayna'nın Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından kontrol edilen Donetsk kentindeki bir opera binasına büyük bir bağışta bulundu. Bağışı yaptıktan sonra, ayrılıkçı grupların kullandığı Novorossiyan bayrağı önündeki fotoğrafları da basında yer almıştı.

rus soprano

Opera sanatçısı Netrebko, 2002'de Savaş ve Barış 'ın galası ile New York'taki Metropolitan Opera'da ilk kez sahne almıştı.

Rus soprano Anna Netrebko, Putin'e verdiği destek nedeniyle Met Opera'da sahne alamayacak ile ilgili etiketler Vladimir Putin New York Rusya Ukrayna Anna Netrebko soprano Metropolitan Opera Met Opera
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.