Rus Savunma Şirketi: Hangi ülkeyi denesek Türkiye çoktan gitmiş oluyor!

Rusya Federasyonu'nun önde gelen savunma sanayisi firmalarından biri olan Remdizel yetkilileri, her gittikleri ülkede Türkiye'yi buluyor olmalarından yakındı. 'Hangi ülkeye aracımızı sokmak istesek, orada herkesle dostluk kurmayı başarmış, tanıtım amaçlı ve diğer amaçlar için herkese kendi araçlarını sunmuş Türk işletmeleri oluyor' diyen Remdizel Baş Tasarımcısı, Türkiye'yi örnek göstererek, Rus hükümetinin savunma sanayisine bürokratik kolaylık sağlamasını istedi.

Rus zırhlı araç şirketi Remdizel'in baş tasarımcısı İgor Zaharoviç, Türk zırhlı araç şirketlerinin söz konusu pazarda en büyük rakiplerden biri olduğunu söyledi.

'NEREYE GİRSEK TÜRKİYE'Yİ BULUYORUZ'

Sputnik'e demeç veren Zaharoviç, 'Hangi ülkeye aracımızı sokmak istesek, orada herkesle dostluk kurmayı başarmış, tanıtım amaçlı ve diğer amaçlar için herkese kendi araçlarını sunmuş Türk işletmeleri oluyor' dedi.

TÜRK BÜROKRASİSİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Türk zırhlı araçlarının başarısındaki sırrın Türkiye'deki mevzuatın yerli işletmelere aracı resmi kurumun onayını almadan kendi araçlarını pazarlama aşamasında yurtdışına sunma imkanı tanımasında yattığını kaydeden Zaharoviç, 'Dürüst olmak gerekirse, eğer araçlarımızın ilerleme kaydetmesinde ciddi başarılar elde etmek istiyorsak, normal korumalı araçlara yönelik ihracat siparişleri sisteminde reform yapmamız ve sistemi bildirime dayalı hale getirmemiz gerekiyor. Yani önce pazarlama lisansı, daha sonra satış lisansı almalıyız' ifadelerini kullandı.

Bir dizi yabancı ülkede izin sisteminin bu şekilde çalıştığını kaydeden Zaharoviç, 'Roketler, uçaklar veya denizaltılar gibi 'hassas' kategorideki askeri teçhizat söz konusuysa, işletme önceli denetim kurumuna araçlarını yurtdışına sunma planlarını bildiriyor, izin alıyor ve o andan itibaren sipariş veren tarafla doğrudan müzakereler yapabiliyor. Sözleşme imzaladıktan sonra aracı yurtdışına çıkarma izni alıyorsunuz ve her şey bildirim usulüyle ilerliyor. Bu ülkelerde, şirketler adına bir şeyler satmaya çalışan bir üst yapı yok ve bu nedenle de onların bu tür silahları satılıyor' diye konuştu.

 

Kaynak: Sputnik 

Rus Savunma Şirketi: Hangi ülkeyi denesek Türkiye çoktan gitmiş oluyor! ile ilgili etiketler Rus Türk remdizel zırhlı savunma sanayii
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.