Rus saldırıları Harkov'u yıkmaya devam ediyor: Yaklaşık 15 bin kişi metro istasyonlarında yaşıyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir ay geride kalırken saldırılar sonrası birçok kent adeta yerle bir oldu. Savaşın en şiddetli yaşandığı kentlerden Harkov'da toplam bin 143 nokta bombalandı. Harkov Belediyesi yaklaşık 15 bin kişinin metro istasyonlarında yaşadığını belirtirken kenti yerel kuvvetler ve halkın savunduğunun altı çizildi.

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaş devam ediyor. Ukrayna'da Rus güçlerinin ilerleyişi yavaşladı. Karadan harekatı kısıtlanmış görünen Rus ordusu Azak Denizi ve Sivastopol'dan Ukrayna'yı seyir füzeleriyle vurmayı sürdürüyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Rusya'nın savaş gücünün %10'unu kaybettiğini duyurdu. Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko Kiev yakınlarındaki Makarin ve İrpin kasabalarının Ruslardan geri alındığını açıkladı.

Rus saldırıları Harkov'u yıkmaya devam ediyor: Yaklaşık 15 bin kişi metro istasyonlarında yaşıyor

HARKOV BELEDİYESİ: SİVİLLERİN YAŞADIĞI 998 BİNA VURULDU

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında birçok kentte yıkım giderek artıyor. Rus bombardımanlarının hedefindeki Harkov kentindeki yıkıma ilişkin belediye tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, "998’i sivil yaşam alanı olan bina dahil toplam bin 143 nokta bombalandı. Harkov’u ordu, yerel kuvvetler ve halk savunuyor. Gönüllüler imkanlar dahilinde zarar gören binaları onarıyor" denildi.

Öte yandan belediye tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, Rus saldırılarının başlamasından bu yana Harkov’da yaklaşık 15 bin kişinin metro istasyonlarında yaşadığı belirtilmişti.

Rus saldırıları Harkov'u yıkmaya devam ediyor: Yaklaşık 15 bin kişi metro istasyonlarında yaşıyor - Resim : 2

"UKRAYNA SADECE BAŞLANGIÇ"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna'nın, Rusya Federasyonu'nun güvenliğini hiçbir zaman tehdit etmediğini belirterek, dünya kamuoyuna savaşı durdurmaları çağrısında bulundu.

Rusya'nın savaşının sadece Ukrayna'ya karşı açılan bir savaştan ibaret olmadığına dikkati çeken Zelenski, şöyle devam etti:

"Ukrayna toprakları Rusya için sadece bir başlangıç. Rusya, Avrupa'daki ve dünyadaki tüm insanların özgürlüğünü almaya çalışıyor" dedi.

Rus saldırıları Harkov'u yıkmaya devam ediyor: Yaklaşık 15 bin kişi metro istasyonlarında yaşıyor - Resim : 3

Dünya kamuoyuna seslenen Zelenski, "Hepimiz Rusya'yı durdurmalıyız, dünya savaşı durdurmalı. Ukrayna'yı desteklemek için çalışan herkese minnettarım ama savaş devam ediyor. Sivillere yönelik terör devam ediyor. Bir ay oldu. Bu çok uzun. Kalbim, Ukraynalıların kalbi ve dünyadaki tüm özgür insanların kalbi kırılıyor. Bu yüzden sizlerden savaşa karşı çıkmanızı istiyorum" diye konuştu.

Rus saldırıları Harkov'u yıkmaya devam ediyor: Yaklaşık 15 bin kişi metro istasyonlarında yaşıyor - Resim : 4

DSÖ: SAĞLIK MERKEZLERİNE 64 SALDIRI DÜZENLENDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Rusya'nın saldırılarının sürdüğü Ukrayna'da şimdiye kadar sağlık hizmeti veren merkezlere 64 saldırı yapıldığını duyurdu.

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'da savaşın sağlık sistemine olumsuz etkileri ele alındı.

Ülke genelinde 1000'e yakın sağlık tesisinin çatışma hattında yer aldığı, bu nedenle çok sayıda hastanın tedavi sürecinin aksadığı kaydedildi.

Rus saldırıları Harkov'u yıkmaya devam ediyor: Yaklaşık 15 bin kişi metro istasyonlarında yaşıyor ile ilgili etiketler Rusya Saldırı Ukrayna Harkov işgal
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.