Rus profesör plazma tedavisini değerlendirdi: Türk doktorlar başarılı olacak

Türkiye, koronavirüsle mücadelesinde plazma tedavisi uygulayarak büyük başarılara imza atıyor. Konuyla ilgili konuşan Rusya Tıbbi Radyolojik Bilim Merkezi’nden Prof. Dr. Vladimir Petrov, Türk doktorların başarılı olacağını dile getirdi.

Rusya Tıbbi Radyolojik Bilim Merkezi’nden Prof. Dr. Vladimir Petrov, Sputnik’e açıklamasında, plazma yönteminin diğer enfeksiyonlara karşı mücadelede kendini kanıtladığını belirterek bu konuda şu değerlendirmede bulundu:

“Gerçekten de enfeksiyon tedavisinde konvelesan, yani iyileşenlere ait plazmanın uygulandığı durumlar var. Bu plazma, terapötik etkiye sahip antikorlar içeriyor. Bu oldukça eski bir yöntem. Bu türden çok sayıda çalışma var ve bu yöntem birçok enfeksiyonda kullanıyor, koronavirüs de istisna değil”.

Plazma tedavisinin amaca ulaşmasına ve başarıyla uygulanmasına rağmen herkesi hızlı bir şekilde tedavi etme fırsatı sağlayacak bir çözüm olmadığını kaydeden Petrov, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yöntem, koronavirüs hastalarını tedavi etme yöntemlerinden biri olarak değerlendirilebilir, ama bunun için ülke nüfusunun yarısının hastalanıp iyileşmesi lazım ki, geriye kalan yarısı tedavi edilebilsin. Bu yönteme imün, yani korunan plazma tedavisi deniyor. Moskova’da da Kovid-19 tedavisinde, koronavirüsü yenenlerin plazması kullanılıyor, bu yöntem Çin’de de uygulandı. Bu açıdan evet, Türkiye’de de plazma başarıyla uygulanacak, ama bu yöntemin mükemmel olmadığını unutmamak gerek”.

Rus profesör plazma tedavisini değerlendirdi: Türk doktorlar başarılı olacak ile ilgili etiketler Türkiye Rus Koronavirüs Korona doktor plazma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.