Rus kuşatmasındaki Azovstal’dan 264 Ukrayna askeri tahliye ediliyor! Zelenskiy: Ukrayna’nın canlı kahramanlara ihtiyacı var

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Mariupol'deki garnizonun belirlenen savaş görevini tamamladığı ve yüksek askeri komutanlığın fabrikadaki askeri birliklerin komutanlarına personelin hayatını kurtarmalarını emretti. Mariupol’de Rus kuşatmasındaki Azovstal Metalürji Fabrikası'ndan 53’ü ağır yaralı olmak üzere toplam 264 Ukrayna askeri tahliye edildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Şunu vurgulamak istiyorum: Ukrayna’nın canlı Ukraynalı kahramanlara ihtiyacı var. Bu bizim ilkemizdir." dedi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Mariupol’de Rus kuşatmasındaki Azovstal Metalürji Fabrikası’ndan 53’ü ağır yaralı olmak üzere toplam 264 askerin tahliye edildiğini duyurdu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, Mariupol'deki garnizonun belirlenen savaş görevini tamamladığı ve yüksek askeri komutanlığın Azovstal Metalürji Fabrikası’nda bulunan askeri birliklerin komutanlarına personelin hayatını kurtarmalarını emrettiği ifade edildi.

Rus kuşatmasındaki Azovstal’dan 264 Ukrayna askeri tahliye ediliyor! Zelenskiy: Ukrayna’nın canlı kahramanlara ihtiyacı var

Rus askerleri tarafından kuşatılan fabrikanın sahasındaki askerlerin kurtarılması için operasyonun sürdüğü kaydedilen açıklamada, “Ağır yaralı 53 askerin tahliyesi başladı ve Novoazovsk şehrindeki hastaneye götürüldüler. Diğer 211 asker, değişim prosedürüyle Ukrayna ordusunun kontrolündeki bölgeye gönderilmek üzere Olenevka’ya tahliye edildi.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Azovstal’da kalan askerleri kurtarmaya yönelik çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Rus kuşatmasındaki Azovstal’dan 264 Ukrayna askeri tahliye ediliyor! Zelenskiy: Ukrayna’nın canlı kahramanlara ihtiyacı var - Resim : 2

ZELENSKIY: “UKRAYNA’NIN CANLI UKRAYNALI KAHRAMANLARA İHTİYACI VAR”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy video yoluyla halka hitabında Azovstal’daki askerlerin çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkesini ve insanlarını korumak için yine zor bir günün geçtiğine dikkatİ çeken Zelenskiy, Ukrayna ordusu, istihbaratı, müzakere heyeti, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü sayesinde Azovstal’daki askerlerin hayatlarını kurtarabileceklerini umduğunu dile getirdi.

Ukraynalı askerlerin evlerine dönmesi için çalışmaya ve zamana ihtiyaç olduğunu kaydeden Zelenskiy, “Şunu vurgulamak istiyorum: Ukrayna’nın canlı Ukraynalı kahramanlara ihtiyacı var. Bu bizim ilkemizdir. Bu sözleri mantıklı herkesin anlayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Rus kuşatmasındaki Azovstal’dan 264 Ukrayna askeri tahliye ediliyor! Zelenskiy: Ukrayna’nın canlı kahramanlara ihtiyacı var ile ilgili etiketler Ukrayna tahliye Mariupol azovstal Azovstal fabrikası Zelenskiy Rusya Ukrayna savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.