Rus kargo şirketi sevkiyat yapmayacak!

Rusya 'nın Volga-Dnepr Havayolları, ABD ve müttefiklerinin Rusya' ya karşı yaptırımlar uygulamasını gerekçe göstererek, 2018 'den sonra askeri kargo sevkiyatları konusunda NATO ile olan sözleşmesini feshedeceğini açıkladı.

Volga-Dnepr'in Ruslan-SALIS iştiraki aracılığıyla Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Macaristan, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Slovakya da dahil olmak üzere 10 NATO ülkesi ile 10 yıllık iş birliği, 2018'de sonra erecek.

12 YILDIR NATO'NUN YÜKÜNÜ TAŞIYOR
2006 yılından bu yana NATO ülkelerinin ağır askeri yüklerini AN-124-100 ile taşıyan şirket, ABD başta olmak üzere Batı'nın Rusya'ya karşı yürüttüğü yaptırım kararları nedeniyle iş birliğini 2018'in sonunda sonlandıracağını doğruladı.

Çek Parlamentosu Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Cerny, Sputnik'e yaptığı açıklamada, iş birliğinin sona ermesi özellikle Orta Avrupa'da olmak üzere NATO'da havayolu kapasitesini yetersiz hale getireceğini söyledi.

ÇOK TALİHSİZ BİR DURUM

Cerny, "Bu çok talihsiz bir durum. Çünkü Çek ordusu geçmişte, zırhlı personel taşıyıcılarının taşınması da dahil birçok kez AN-124'leri kullandı" diye ekledi. Son 6 yılda, Volga-Dnepr Çek askeri için 4 bin 200 ton malzeme taşıdı." dedi.

Rusya aleyhindeki yaptırımların, yaptırım uygulayanlar da dahil herkes için işleri daha da zorlaştırdığını belirten Cerny, Batılı ülkelerde ortaya çıkacak yeni bir siyasi elitin daha ihtiyatlı olmasını beklediklerini belirtti.

Rus kargo şirketi sevkiyat yapmayacak! ile ilgili etiketler Rusya kargo NATO
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.