Rus heyet Antalya'ya geliyor: Turizm canlanacak!

Rusya tarafından 1 Haziran'da açılması beklenirken siyasi sebeplerle iptal edilen uçuşlar, 21 Haziran'dan sonra açılabilir. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, 21 Haziran öncesi önlemleri yerinde inceleyecek olan Rus heyeti ikna edebileceğine kesin gözüyle bakıyor. Temmuz'dan itibaren turizm canlanabilir.

1 Haziran'da Rusya'nın uçuş yasaklarını kaldırması bekleniyordu fakat 1 Haziran geldiğinde Rusya uçuşları Türkiye'ye henüz açamayacağını duyurmuştu.

HER ŞEYE RAĞMEN RUSYA'DAN UMUTLU

Şimdi ise bizzat Antalya'ya gelecek olan Rus heyeti, Covid-19 salgını kapsamında alınan tedbirleri yerinde inceleyecek. Ziyaretin 21 Haziran'dan önce gerçekleşmesi planlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, AA muhabirine 'İnşallah 21 Haziran'dan sonra bu kısıtlamalar kalkacak. Uluslararası uçuşların açılmasıyla hareketlilik başlayacak.' açıklamasında bulundu.

Alpaslan, Rusya'dan uçuş yasağının 21 Haziran'a kadar süreceğinin altını çizdi. 

Rus heyet Antalya'ya geliyor: Turizm canlanacak!

'TÜRKİYE'NİN NE KADAR GÜVENLİ OLDUĞUNU ONLARA ANLATTIK'

Kısa süre önce Türkiye'den Rusya'ya giden bir heyet, turizm kapsamında alınan önlemleri ve Türkiye'nin ne kadar güvenli olduğunu Rus muhataplarına anlatmıştı. 

Alpaslan, turizmin 2019'daki bereketli günlere döneceğini ve ülkelerin uçuşlarını Türkiye'ye açmaları durumunda çok ciddi bir talep olacağını belirtti. 'Aldığımız işaretler ve tüm inancımızla, çabamızla 21 Haziran'da bu kısıtlamanın kaldırılmasını ve Türkiye'ye seyahatlerin başlamasını beklemekteyiz.'

RUS HEYET GELENE KADAR AŞILAMA SON HIZ DEVAM EDECEK

Covid-19'un gündemin arka sıralarına düşmesini beklediklerini açıklayan Alpaslan, 21 Haziran'a kadar olan süreçte gerek sektör gerek vatandaşların ciddi bir bölümünün daha aşılanacağını ifade etti. 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, 'Rusya'dan belirli bir düzeyde, turizm bölgelerine muhtemelen Antalya'ya bir heyet gelecek. Aldığımız tedbirleri yerinde görecek. İnşallah 21 Haziran'dan sonra bu kısıtlamalar kalkacak. Uluslararası uçuşların açılmasıyla hareketlilik başlayacak. Şu anda da bir hareketlilik var ama bunun düzeyinin artması, tesislerimizin yeterince turiste kavuşabilmesi için kısıtlamaların kalkarak uçuşların artması lazım. İç turizmde de haziran itibarıyla hareketlilik başlıyor. Temmuz, ağustos ve eylül aylarının istediğimiz düzeyde geçmesini bekliyoruz.' açıklamasında bulundu. 

 

Rus heyet Antalya'ya geliyor: Turizm canlanacak! ile ilgili etiketler turizm Antalya rus heyet
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.