Rus gizli servisinden evlere baskın

Ukrayna’ya bağlı iken Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’da, bu sabah evlere baskınlar yapılarak bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Putin’in emri ile Rus gizli servisi FSB tarafından yapılan baskınlar da, önemli gazetecilerin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kırım’da yine baskınlar ve başta gazeteciler olmak üzere toplum lideri bazı kişilerin bu sabah saatlerinde gözaltına alındıkları öğrenildi.

KIRIM’DA NELER OLUYOR?

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'in elde ettiği bilgilere göre, Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin’in emri ile  Rus gizli servisi FSB’nin yaptığı baskınlarda, önemli gazetecilerin de gözaltına aldığı ifade edildi. Kırım’a bağlı Seyitler (Nijnegorski) şehrinde, gazeteci Ayder Kadırov ve Sudak şehrinden Rıdvan Umerov’un evlerine girildiği, yine İçki (Sovetski) bölgesinde de otomatik silahlı, maskeli gizli servis elemanlarının  aramalara devam ettiği ve Enver Topçu adlı kişinin evinde alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü belirtildi.

Rus gizli servisinden evlere baskın

BASKIN VE GÖZALTILARIN NEDENLERİ AÇIKLANMADI

Kırım’ın çeşitli şehirlerinden gelen haberlere göre, 3 farklı bölgedeki evlerde aramalar sürüyor. Uluslararası bağımsız gözlemciler, gazeteci Ayder Kadırov’u silahlı FSB askerlerinin kendi merkezlerine götürdüklerini ifade ettiler.

HALK CAMİ İMAMINA DUA İÇİN TOPLANDI

Bu arada Rus gizli servisi FSB askerlerinin Sudak camii imamı Rıdvan Umerov’da gözaltına aldıkları öğrenildi. Halk tarafından çok sevilen imam Rıdvan Umerov’un evinin önünde toplanan halk dua ederek destek olmaya çalıştı.

Rus gizli servisinden evlere baskın - Resim : 2

KIRIM TATARLARI ŞOKTA

Kırım’da sabaha karşı yapılan ve nedeni açıklanmayan gizli servis elemanlarının baskınları karşısında halkın ne yapacağını şaşırmış durumda olduğu duyumları konuşuluyor. Halkın, gizlice aradıkları yakınlarına bunu dünyaya duyurmak istedikleri ancak çekindikleri söyleniyor.

Bu arada Türkiye’de bulunan Kırımlı vatandaşlar, ”Kırım Tatarları’nın, nasıl özgür ve rahat yaşadıklarını merak ediyor musunuz diye sorular soruluyordu.Bu sabah bu merak, baya giderilmiş oldu.” dediler.

Rus gizli servisinden evlere baskın - Resim : 3

Rus gizli servisinden evlere baskın ile ilgili etiketler Operasyon Kırım Gözaltı Rus Gizli Servisi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.