"Rus donanmasının amiral gemisi Neptün füzesiyle vurulduysa Ukrayna savaşı karada daha da şiddetlenecek"

Ukrayna'nın Rus gemisi Moskova'yı batırdığını iddia etmesi ve Rus tarafının bu iddiaları reddetmesi gündemdeki yerini koruyor. Emekli Amiral Cem Gürdeniz iddiaların doğru olması durumunda etkinin büyük olacağını belirterek, savaşın karada daha da şiddetleneceğini söyledi. Gürdeniz, ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardım miktarını artırma kararı almasından hemen sonra geminin vurulmasının karşılıklı nefreti de artıracağını vurguladı.

Ukrayna, Rus donanmasına ait Moskova kruvazörünü Neptün füzesiyle vurduğunu iddia etti. Rusya ise yaptığı açıklamada gemide yangın çıktığını ve mühimmatın imha olduğunu öne sürdü.

Karadeniz’de batırıldığı iddia edilen Moskova gemisinin Ukrayna’daki kara savaşına da etkileri olacağına değinen Gürdeniz, “Moskova kruvazörünün Neptun füzeleriyle batırılması doğruysa yaratacağı etki büyük olacaktır. Bu tip prestiji yüksek savaş gemilerinin batırılması, savaşı şiddetlendirir. Harekât temposunu ve şiddetini arttırır. Rus tarafı gemide bir yangın çıktığını söylüyor. Diğer taraftan Ukrayna tarafının ve batı medyasının iddiaları doğruysa, bu gemiyi gerçekten Neptün füzeleri batırmışsa bunun Ukrayna’daki kara savaşına etkisi çok büyük olacaktır.” dedi.

ABD’NİN SİLAH VERMESİNDEN SONRA…

Cem Gürdeniz, ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardım miktarını artırma kararı almasından hemen sonra geminin vurulmasının karşılıklı nefreti de artıracağını vurguladı.

Gürdeniz, yaşanan bu gelişmenin Rusya Ukrayna savaşında bir dönüm noktası olacağını söyleyerek sözlerini noktaladı:

“Aynı gün ABD’nin Ukrayna’ya silah, mühimmat ve askeri yardım miktarını artırma kararının almasından sonra geminin batması karşılıklı nefret ve rekabeti artıracaktır. Bu durum masum sivillerin kaybı açısından son derece kaygı verici ve üzücüdür. Rusya’nın kendi kamuoyunda bu kaybı telafi edebilmek açısından neler yapabileceği zamanla göreceğiz. Son derece önemli bir olaydır. Moskova neticede Rusya’nın başkentinin adını taşıyan bir gemidir. Bu geminin batmış olması Rus halkında ciddi bir kırılma yaratacaktır.

"Rus donanmasının amiral gemisi Neptün füzesiyle vurulduysa Ukrayna savaşı karada daha da şiddetlenecek" ile ilgili etiketler Moskova Ukrayna Rusya cem gürdeniz neptin füzesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.