Rus büyükelçiye saldırının zamanlaması dikkat çekti

Türkiye yoğun diploması mücadelesinin ardından Halep'te ilk kez çözüme yaklaşmış ve tahliyeler başlamışken, yarın da Moskova'da Türkiye, Rusya ve İran arasında yapılacak Halep zirvesi öncesinde Ankara'da Rus Büyükelçiye yapılan saldırının zamanlaması dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halep ve Suriye'deki gelişmeleri ele almak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya gidiyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 27 Aralık için planlanan Türkiye-İran-Rusya toplantısı yarın yapılacak. Çavuşoğlu, toplantıya katılmak üzere bugün Moskova'ya hareket edecek.

Çavuşoğlu, ziyaret vesilesiyle Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la ikili konuların ele alınacağı bir görüşme de gerçekleştirecek.

Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta katıldığı bir televizyon programında, toplantıyı, "Ülke (Suriye) genelinde ateşkesin sağlanması ve siyasi çözüm konusunda müzakerelerin başlaması için bir taraftan gayret sarf ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu çabalarımız devam edecek. Bu anlamda, bu ayın sonunda 27 Aralık'ta Moskova'da Türkiye, Rusya, İran üçlü toplantısını gerçekleştireceğiz." sözleriyle duyurmuştu.

Halep'e yönelik yardımlar konuşulurken, tahliyeler yapılırken Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'a Ankara’da yapılan silahlı saldırının zamanlaması dikkat çekti. Saldırının "'Türkiye ve Rusya'ya dur ihtarı" olduğu yorumları yapılıyor.

Rus büyükelçiye saldırının zamanlaması dikkat çekti ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.