Rus basınından garip öneri: Kudüs yönetimi tamamen devredilsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki gün önce özellikle Filistin'de yaşananların ele alındığı telefon görüşmesi sonrası Rus RIA ajansı, Kudüs ile ilgili bir analiz haberi yayınladı. “Erdoğan ile Putin, Filistin için ne yapabilir” başlıklı analizde Kudüs yönetiminin tamamen BM yönetimine devredilmesinin en kısa çözüm olacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iki gün önce gerçekleştirdikleri ve özellikle Filistin'deki yaşananların ele alındığı görüşme sonrası Rus basını analiz haberi yayınladı.

"KUDÜS ŞEHRİ TAMAMEN BM DENETİMİNE GEÇSİN"

“Erdoğan ile Putin, Filistin için ne yapabilir” başlıklı analiz haberinde, Kudüs’e barış gücü gönderilmesi yerine şehrin 1947 yılında kararlaştırıldığı gibi Birlerşmiş Milletler yönetimine devredilmesinin en kısa çözüm yolu olacağı dile getirildi.

Rus RIA ajansı, “Kudüs’e barış gücü yerleştirilmesinin günümüz gerçekleri dikkate alındığında BM Güvenlik Konseyi’nden yeni karar olarak geçmesi mümkün değil. 181 sayılı karar Kudüs şehrinin tamamen BM denetimine geçmesini öngörüyordu. Bu çözüm yolu olabilir” dedi.

 

Rus basınından garip öneri: Kudüs yönetimi tamamen devredilsin ile ilgili etiketler Kudüs Filistin Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.