Rus basınında S-400 muamması! Türkiye ile anlaşma tamam mı, değil mi?

Russia Today S-400 hava savunma sisteminin Türkiye'ye satışı için kontratın imzalandığını iddia etti... Sputnik'in haberine göreyse çalışmalar hala sürüyor ve sözleşe henüz yürürlükte değil.

Russia Today, ihracatçı firmaya dayandırdığı haberinde Rus S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye satılması konusunda kontratın imzalandığını iddia etti.

Öte yandan bir diğer Rus yayın organı Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, S-400 füze sistemlerinin sevkiyatıyla ilgili çalışmaların iki ülke tarafından sürdürüldüğünü ifade ederek, sözleşmenin henüz yürürlüğe girmediğinin altını çizdi.

Miheyev, teknik nüanslar üzerinde çalışma yapıldığını kaydetti.

Miheyev, daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye'yle S-400 füzesi anlaşması üzerinde uzlaşı sağlandığını ve kontratın hayata geçirileceğine inandıklarını söylemişti.

Eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da S-400 füzeleri konusunda Rusya ile imza aşamasına gelindiğini belirtmişti.

Rus basınında S-400 muamması! Türkiye ile anlaşma tamam mı, değil mi? ile ilgili etiketler S-400 Rusya Türkiye Sputnik aleksandr miheyev russia today
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.