Rus askeri, sivillere ekmek ve ilaç dağıtan Belediye Başkanını vurdu!

Başkent Kiev'in kuzeybatısındaki, çatışmalarla gündeme gelen Gostomel kasabasının belediye başkanı olan 61 yaşındaki Yuriy Prilipko, savunmasız sivillere ekmek ve ilaç dağıtmak için uğraşırken Rus askerler tarafından vurularak öldürüldü. Prilipko, Ukraynalılar tarafından 'kahraman' ilan edildi.

Kiev'in hemen dışında, büyük çatışmalara sahne olan Gostomel kasabasının belediye başkanı da Rus ateşi sırasında öldürüldü.

61 yaşındaki Yuriy Prilipko, savunmasız sivillere ekmek ve ilaç dağıtarak halkı destekliyorken Rus askerler tarafından vurularak can verdi.

'HERKES GİBİ SIĞINAKTA OTURABİLİRDİ'

Belediye Başkanı Prilipko, Gostomel'in köy konseyi tarafından sosyal medyada halk tarafından 'kahraman' ilan edildi.

Ölümünün ardından yapılan açıklamada ise, 'Hiç kimseye yardım etmeyi reddetmedi. Hiç kimse onu işgalcilerin kurşunları altına girmeye zorlamadı. Yüzlerce kişi gibi o da sığınakta oturabilirdi. Ve o seçimini yaptı. Halk için öldü, Gostomel için öldü, bir kahraman olarak öldü.' ifadelerine yer verildi.



-SuperHaber (Cengiz Büyükuncu)

 

Rus askeri, sivillere ekmek ve ilaç dağıtan Belediye Başkanını vurdu! ile ilgili etiketler Belediye Başkanı Ukrayna ekmek gostomel kahraman vuruldu sivil iilaç
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.